Ideološke kosti uvijek dobro prolaze

Ideološke kosti uvijek dobro prolaze

Hrvatska se nalazi u vrlo teškoj i zahtjevnoj situaciji. Inflacija kao posljedica politika prema pandemiji, prvenstveno lockdown donosi rezultat. Lockdown, to bespotrebno zatvaranje društva, gašenje kulture, sporta, poduzetništva, srozavanje obrazovanja na najniže granice s glupavom online nastavom – sve je to posljedica zatvaranja.

Gospodarski pad, financijska nestabilnost, golemo zaduživanje, uništene generacije sportaša, uništena kultura, narušeno zdravlje cijele nacije koja je ionako boležljiva i spada među najpretilije nacije u Europi – sve je to posljedica politika prema pandemiji.

Svemu ovome sada dodatnu težinu donosi i rat u Ukrajini. U ovom ludilu redatelji obmana vrhunski spiniraju – Hrvati se baš vole svađati oko UDBE, uloge ovih i onih u Jugi, u Domovinskom ratu. Pritom zaborave da si ne mogu kupiti tenisice od 500kn, niti sako od 500kn, a kamoli otići negdje s obitelji za praznike.

Nitko ne govori o ubijanju pčela, o nasilnicima koji zlostavljaju životinje i ljude i o političkom zaleđu istih. Nije top tema lopovluk ministara, prevare i obmane. Ne ističu se demografski lom, male plaće, nikakve mirovine. Ne, ne. Sada ćemo mi skinuti košulje i gledati čija prsa su snažnije poplavila od busanja u ime našeg domoljublja. Baš smo jadnici.

Dok njemački ministar zdravlja govori kako zna da najesen dolazi ubojita varijanta virusa, najavljuju petu dozu, dok Amerika govori na službenom samitu (18. travnja 2022.) da moraju osigurati cijepljenje svih i svakoga i tako “izgraditi bolji svijet” (snimit ću video o ovome uskoro), neka hrvatski narod zna da u Hrvatskom saboru ima svoje zastupnike. Nas Mostovce, koji nikada nećemo odustati od borbe za slobodu svakog našeg građanina.

Nismo savršeni, mana imamo. Ali, ono što je sigurno: mi Mostovci nismo ni na čiji daljinski. Nemamo gazde, niti imamo obvezu ikoga slušati. Nemamo ruke u pekmezu muljavina.

A jesen ćemo dočekati spremni. Biti uz svoj narod i za svoj narod. U borbi za slobodu.

Zanimljivo, kada sam odlazio u Sabor, u kampanji prije ovog ludila sam imao geslo: u borbi za slobodu i dostojanstvo svakog čovjeka. Tako je i ispalo. Tako će i biti.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp