Boris Bohović – Nikada nemoj odustati od sebe

Svi smo u životu bili u situaciji da nas netko povrijedi. I svi smo ponekad zbog toga bili tužni i dozvolili da nas to na neki način unazadi. Ali, s vremenom čovjek shvati da nije dobro osjećati se loše zbog drugih ljudi koji bi to i htjeli.

I zato ti kažem – nemoj nikada odustati od sebe kada te netko povrijedi. I još zbog toga dodatno povrjeđivati sebe. Vidjet ćeš da na kraju opet svatko na svojoj koži osjeti ono što je učinio drugome. Sve se na kraju vrati. Baš sve. Sve se savršeno vrati. I dobro. I zlo.

I ono što si učinio. I ono što si propustio. Ne gubi povjerenje u život. Vjeruj u sebe. Samo zadrži hrabrost u sebi. Odlučnost. Empatiju. I ne zaboravi da nema ničega na ovom svijetu što će ostati do kraja. Jer sve mora proći. Dobro je to znati. Svijest o prolaznosti svega ponekad može biti najveća utjeha.

Kada te netko povrijedi, ne zadržavaj te stvari u sebi, već ih otpusti. Zadrži samo one lijepe dane, mirne noći. Zadrži vrijeme kada si kao dijete vjerovao u dobro. I znaj da oni koji su te povrijedili mogu pobjeći od bilo koga. Ali nikada neće pobjeći od svoje savjesti. Nitko ne može pobjeći od sebe. Neće pobjeći od posljednjeg dana. I njih on čeka. Čeka sve nas. Zato se trudi da budeš dobar i čestit čovjek i da se na kraju dana mirne savjesti prepustiš svojim snovima.

Nema ljepšeg saznanja od saznanja da te nitko ne progoni i da nikome nisi ostao dužan. Živiš svoj život. Neponovljiv i lijep. Koji miriše na sreću.

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp