Iz EU se potpuno pogubili – Poručili su nam: da radimo od kuće, podesimo bojlere i vozimo bicikl kako bi zaustavili Rusiju

Dok nas u javnosti sve više i više bombardiraju sa sukobom Rusije i Ukrajine, koji svima nama kako vrijeme odmiče postaje sve sumnjiviji i sumnjiviji. Paralelno s time EU je vjerovali ili ne pozvala ljude da voze manje, da manje koriste klima uređaje i da barem tri dana u tjednu rade od kuće, kako bi smanjili ovisnost Europe o ruskoj nafti i plinu.

Europska komisija kaže da bi mjere koje je izradila Međunarodna agencija za energiju, uštedjele domaćinstvima u prosjeku blizu 500 eura godišnje.

Ako bi svi građani EU slijedili plan sastavljen u devet točaka, pod nazivom „Igrajući svoju ulogu“, to bi uštedjelo dovoljno nafte za punjenje 120 super tankera i dovoljno prirodnog plina za grijanje skoro 20 milijuna domova.

EU i IEA su poručile: „Ljudi širom Europe pomogli su Ukrajini davanjem donacija ili direktnom pomoći izbjeglicama, a mnogi bi željeli učiniti i više. Većina domaćinstava također ima veće obračune za struju zbog energetske krize koju je rat pogoršao. Manjim korištenjem energenata nije samo trenutni način za Europljane da smanje svoje račune, već također podržavaju Ukrajinu smanjenjem potrebe za ruskim plinom i naftom, čime se pomaže u smanjenju tokova prihoda koji financiraju invaziju“.

Zbog toga su građani pozvani da:

* zimi ugase grijanje a ljeti što manje koriste klima uređaje,

* da podese bojlere,

* smanje brzinu na auto-putevima, sa uključenim klima uređajem u automobilu,

* ekonomičnije koriste svoj automobil,

* nedjeljom u velikim gradovima ostavljaju automobil kod kuće,

* da na kratka putovanja idu pješice ili biciklom,

* da koriste javni prijevoz,

* koriste vlak umjesto da lete avionom.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp