Ludilo u Kini ne staje – Peking se nalazi pred zatvaranjem, sprema mu se Šangajski scenarij


Peking se nalazi u stanju pripravnosti i sprema se za moguće uvođenje brutalnih mjera poput onih u Šangaju, a službenici glavnog grada Kine su najavili intenzivnija testiranja nakon što je svega 10 učenika srednjih škola na testu bilo pozitivno na Covid-19.

Nakon jučerašnjih pozitivnih testiranja i otkrivanja još četiri slučaja infekcije korona virusom neovisno od testiranja, gradske vlasti su donijele odluku da nastavu u školama obustave na tjedan dana, prenosi AP.

U kontinentalnoj Kini je danas potvrđeno 24.326 novih slučajeva korona virusa, od kojih su većina asimptomatski slučajevi u Šangaju, gdje su proglašene stroge restriktivne mjere koje su privukle pažnju svjetske javnosti zbog svoje brutalnosti.

Kineska politika nulte tolerancije na covid-19, masovno testiranje i stroga blokada zbog koje građani nisu mogli napustiti svoje domove, očigledno nije spriječila širenje epidemije jer brojevi oboljelih u Šangaju rastu a sada se isti slučaj javlja i u Pekingu.

Podsjetimo, stanovnici Šangaja su pod brutalnim mjerama gradskih vlasti, gdje ih policija i zdravstveni radnici maltretiraju, a na njihove domove i ulaze u zgradu postavljaju se alarmi u slučaju da netko izađe van. Pored toga, građani nemaju ni osnovne namirnice dok roditelje koji su pozitivni na prisilnim testovima razdvajaju od djece i odvode ih u covid logore.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp