Izaziva li se to umjetna kriza? Tucker Carlson upozorio na niz požara koju su ovih dana pogodili prehrambene tvornice

Izaziva li se to umjetna kriza? Tucker Carlson upozorio na niz požara koju su ovih dana pogodili prehrambene tvornice

S cijenom energenata koja je naglo porasla i rekordnom inflacijom, Bidenova administracija izašla je u javnost prošlog mjeseca i upozorila na „nestašicu hrane“ koja pogađa SAD. Nakon Bidenova javnog upozorenja, Tucker Carlson upozorio je na cijeli niz sumnjivih požara i padova aviona koji su diljem SAD-a uništili pogone hrane.

Naravno, kao i s „poskupljenjem zbog Putina“, prsti su upereni na rat u Ukrajini zbog izazivanja nestašica.

Čak je i samog Bidena njegova administracija natjerala da se obrati javnosti, upozoravajući da nestašice u SAD-u neće biti ništa drugo do „stvarne“.

Pa, doista, nešto čudno i vrlo zabrinjavajuće se događa otkako je Biden dao svoje zloslutno predviđanje. Tijekom prošlog mjeseca, došlo je do misterioznog vala uništenja koji je pogodio američku infrastrukturu za preradu hrane u kojoj je „preko nekoliko desetaka“ objekata za proizvodnju hrane potpuno uništeno ili onemogućeno za rad.

Samo ovog tjedna bila su dva odvojena incidenta u kojima se avion srušio na tvornice za preradu hrane, jedan u Aydahu 13. travnja, a drugi u Georgiji 21. travnja u tvornici za preradu General Mills.

Pored pada aviona, ovog mjeseca bilo je i brojnih drugih incidenata, uključujući nekoliko požara i iznenadnu eksploziju kotla. Timing ovog niza katastrofalnih događaja natjerao je mnoge ljude da se pitaju što se dovraga događa?

Gateway Pundit je detaljno opisao ovaj niz događaja u petak:

U četvrtak, Tucker Carlson je pokrenuo to pitanje u svojoj noćnoj emisiji s gostom Jasonom Rantzom. Prema njima, bez obzira da li je ovo samo slučajnost ili ne, bilo je dovoljno incidenata koji su čvrsto grupirani zajedno gdje bi se to, u najmanju ruku, trebalo ispitati.

Otvarajući svoj segment najnovijim vijestima o padu aviona u tvornici General Mills, Carlson nam gura bubu u uho o svojevrsnoj pozadinu vezanoj za navedenih desetak incidenata koji su se dogodili tijekom prošlog mjeseca:

Ovo je drugi put u samo tjedan dana da se ovako nešto dogodilo. 14. travnja avion se srušio na Gemstate Processing u Istočnom Aydahu.

 

Što se to ovdje događa? Čini se kao da se svjesno pale pogoni za preradu hrane širom zemlje. Prije nekoliko dana požar je uništio sjedište Azure Standarda – jednog od najvećih distributera organske hrane u zemlji. Krajem prošlog mjeseca, požar je ozbiljno oštetio tvornicu za pakiranje svježeg luka u južnom Teksasu. U Oregonu, tvornica za preradu čipsa prijavila je eksploziju kotla koja je poslala radnike u bolnicu.

Dakle, industrijske nezgode, naravno, događaju se. Ali, ovo je mnogo industrijskih nezgoda u prehrambenim pogonima u isto vrijeme kada nas predsjednik upozorava na nestašicu hrane. Njih (tvornice za preradu hrane u SAD-u) udaraju avioni i zapaljuju se. Šta se točno ovdje događa?”

Rantz, istaknuti konzervativni glas i voditelj emisije Jason Rantz na radiju u Seattleu, nije imao puno objašnjenja za niz nemilih događaja, ali je istakao da je timing svega ipak ovoga vrlo „sumnjiv“.

Ove katastrofe,i to baš u vrijeme kada se već suočavamo s teškim problemima u lancu opskrbe i s inflacijom, mogle bi se vrlo brzo pogoršati i postati katastrofalne“, upozorio je Rantz.

„Kada imate više od desetak tvornica i skladišta za preradu hrane koji su uništeni ili ozbiljno oštećeni i to samo u posljednjih nekoliko tjedana – baš u vrijeme kada je opskrba hranom već uvelike smanjena – to je očigledno sumnjivo i može dovesti do ozbiljne nestašice hrane. Zato se neki ljudi pitaju, šta se to ovdje događa“?

Mogu li vas zamoliti da na trenutak zastanete? Samo se želim na neki način nadovezati na ovo kako bi naši gledatelji razumjeli – bilo je, potvrđeno, više od deset nesreća koje su onesposobile pogone za hranu u posljednjih mjesec dana – preko deset njih?“ upitao je Carlson.

Rantz je nastavio:

Apsolutno, a mi govorimo o nekim doista značajnim tvornicama – Taylor Farms Facility u Salinasu u Californiji je u potpunosti uništen u požaru prošlog tjedna. Imali smo dvije velike tvornice za preradu krumpira u Belfastu, Meinu i varden Washingtonu, koje su potpuno uništene, što se zanimljivo, događa baš u vrijeme kada već imamo ogromnu nestašicu krumpira na globalnom nivou.

Govorili ste o zalihama luka u tom Rio Fresh-u, ali to nije samo proizvodnja povrća. Prošlog mjeseca izbio je požar koji je uništio Nestle tvornicu hrane u Jonesborou, Arcanzas – i to utječe na brandove smrznute hrane kao što su Hot Pockets ili Stouffers, koje biste možda mogli kupiti ako ne možete nabaviti svježu hranu iz skladišta koje je upravo eksplodiralo.

Postoji značajna zabrinutost, naravno, da će sve to utjecati na lanac opskrbe. Sada, da budemo jasni, timing je vrlo sumnjiv. Očigledno je zabrinjavajuće. 

Policija kaže da je do ovih požara došlo zbog neispravnosti opreme, naravno nisu rekli da su se dogodili namjerno. U svakom slučaju, očigledno će sve to imati značajne implikacije na još veću nestašicu hrane“. zaključio je Rantz.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp