Kompanija za testiranje na covid-19 u Californiji platila 22 milijuna dolara kazne zbog lažiranja rezultata testova

Kompanija za testiranje na covid-19 u Californiji platila 22 milijuna dolara kazne zbog lažiranja rezultata testova

Kompanija za testiranje na Covid-19 u Kaliforniji pristala je platiti kaznu od preko 22 milijuna dolara nakon što su priznali da su lažirali rezultate testova pacijentima. Doktor koji je uhvaćen u slučaju platit će blizu 4 milijuna dolara kazne.

Sameday Technologies, koji upravlja centrima za testiranje Sameday Health u cijeloj zemlji, priznao je da je lažno tvrdio da bi njihova laboratorija mogla napraviti Covid testove za 24 sata.

U nekim slučajevima, rezultati testova davani su pacijentima čak i prije nego što su uzorci stigli u laboratorij, dok drugi jednostavno nisu uopće testirani. Potrošači su naplaćivali 195 dolara za lažne testove.

„Kompanija za Covid testiranje složila se s odlukom da plati 26. milijuna dolara na ime sudskog poravnanja zbog lažiranja rezultata Covid testova. Gradski odvjetnik iz Los Angeles-a – Mike Feuer, kaže da je Sameday kompanija reklamirala točne rezultate Covid testova, ali u 24h kada je kompanija shvatila da ne može ispoštovati rokove, izmanipulirala je cijeli pdf laboratorijski izvještaj i dala u javnost krivotvorene rezultate od minimalno 500 svojih mušterija.

Iz Sameday Health poručuju da su ispravili probleme i založili se za sudsko poravnanje tužbe“.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp