Neno Ljubić – Jesmo li svjesni važnosti svjesnog disanja?


Svi mi stalno dišemo, a jesmo li svjesni važnosti samog disanja? Jedno je disati, a nešto sasvim drugo – svjesno disati. Disati na određenu temu koju imamo u mislima dok dišemo… Danas dišemo na temu “izgubljenih aspekata sebstva”.

Ne moramo se psihološki vraćati u dramu kako bismo se iscijelili. Ne moramo ponovno proživljavati traumatična iskustva kako bismo ih se riješili. Ne treba nam ponovno svjedočanstvo traume. Uostalom, ionako nas život putem situacija i ljudi neprestano podsjeća na potrebu za iscjeljenjem tih trenutaka.

Možemo ih otpustiti rasipanjem čahure koja je zatočila dio naše svijesti i kreirala odmetnute aspekte sebstva. To ćemo učiniti putem pažnje i energije. Putem voljenja.

Postoji jedna sjajna rečenica koju je rekla Dolores Cannon: “Mi ne manifestiramo obilje, ono je već tu! Mi zapravo sputavamo to bogatstvo, stojimo mu na putu i kreiramo ograničenja.” Dakle, naše postojanje sada i ovdje čin je obilja. To je beskrajna energija u manifestaciji. Meditacija disanjem pokreće tu energiju i pokazuje nam njezinu veličinu i kreativnu moć u nama samima.

Cilj ove meditacije je manifestirati alate i energiju koji će nam pomoći u našoj misiji ovdje na Zemlji. Želimo otvoriti svoje srce, otpustiti zamke i programe u koje nas uvjeravaju šareni časopisi, televizija i golemi panoi s rubova ulica. Želimo se povezati s onim dijelom sebe koji zna istinu. Povezat ćemo se s iskonskim znanjem – onim koje je bilo prije svih naputaka, pravila, opisa i moranja.

“Dajte malo više – ali, uvijek! Ako nekom nešto dajete, bez obzira na to o čemu je riječ – uvijek dajte malo više. Sigurno vam je poznato ono kada se nađemo u situaciji da trebamo od nekog zatražiti pomoć ili nešto posuditi, najčešće pitamo manje nego što nam stvarno treba, jer se stidimo svoje situacije. Zato, kad vam netko priđe i moli vas za pomoć, pokušajte razumjeti pozadinu njihove zamolbe i dajte mu više nego što traži. Ako vas netko moli da mu posudite olovku, dajte mu i bilježnicu! Ako ste vlasnik tvrtke koji traži radnike, dajte im veću plaću od koje ste se prvotno dogovorili. Ako dogovarate neki posao s nekim klijentom, pogledajte možete li mu neku uslugu dati besplatno. Kada dajete malo iznad predviđenog, to će transformirati nevoljku, uspavanu energiju u pozitivnu silu koja će ljudima ostaviti osjećaj ljubaznosti i brižnosti. To je kao da ulažete u svoje emocionalno zdravlje i u opću dobrobit vaše zajednice.” (Ken Honda – “Sretan novac”)

Danas je popularno govoriti “radim na sebi” ili “treba na sebi raditi”. Ali, jesmo li se ikada upitali što to uopće u praksi znači? Tko tu radi, a na komu treba raditi? I – je li rad na sebi uopće rad ili puko zadovoljstvo? Alo, inspiracijo? Duboko dišite i budite svjesni svojih misli dok to činite. Ono na što mislite moglo bi se ostvariti.

 

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp