Predsjednica EK Ursula von der Leyen oduševljena s EU digitalnim Covid certifikatima


Prisjetimo se, u donjim video materijalima možemo vidjeti Predsjednicu Europske komisije Ursulu Von der Leyen kako s ponosom predstavlja EU digitalne certifikate za Covid- 19. Ništa to nije slučajno. Covid je poslužio da se ubrza proces digitalnog nadzora i kontrole. U ponedjeljak su Europski parlament i Europsko vijeće potpisali pravila za EU COVID digitalni certifikat, koja će se primjenjivati od 1.srpnja, ali se dobrovoljno može potpisati i ranije ako države članice to žele. Belgija je odobrila i izdala potvrde za putovanje s današnjim potvrdama. Trenutno je 16 članica već potpisalo, a od 1. srpnja moraju i ostale članica primijeniti certifikat EU o COVIDU. 

Tako je na press konferenciji  izjavila:

“I evo moje potvrde. Dakle, svi koji su potpuno cijepljeni ili su negativni ili su se oporavili od Covida-19 mogu dobiti jednu potvrdu..

I trenutno imamo 15 država članica koje su se već prijavile. Od 1. srpnja ove godine svih 27 članica EU mogu primijeniti ove digitalne certifikate EU za Covid.

Sada planiram započeti  svoju turneju kroz 27 država članica EU..

Vi ste naš plan oporavka i otpornosti. Jako sam znatiželjna testirati i vidjeti kako će ovaj certifikat funkcionirati. Hvala Vam.”

 Njezinu prezentaciju i oduševljenje s EU digitalnim certifikatom možete vidjeti u drugoj snimci iz srpnja 2021. godine.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp