Sustav socijalnih kredita širi se diljem Europe, Beč je sljedeća žrtva

Sustav socijalnih kredita širi se diljem Europe, Beč je sljedeća žrtva

Kao i u Bavarskoj, ekološki bi otisak trebao biti opravdanje za ekološki osviještene stanovnike glavnog grada. Kako prenosi blog TKP, grad Beč planira digitalni bonus sustav koji koristi aplikaciju za nagrađivanje ekološki svjesnog ponašanja besplatnim pristupom kulturnim događajima. Navedena aplikacija prepoznaje kada hodate, vozite bicikl ili koristite javni prijevoz. Uštede CO2 u usporedbi s vožnjom automobila zatim se pretvaraju u žetone koji se mogu zamijeniti za QR kod koji omogućuje jeftin ulazak u neku ustanovu javnog života.

U početku će 1000 Bečana testirati aplikaciju – a kao i u susjednim zemljama, sustav nagrađivanja je samo poluga. Jer i prema TKP-u se na Sveučilištu u Beču odvija poseban istraživački projekt vrijedan više od milijun eura, a financira ga Europsko istraživačko vijeće (ERC). Jedan od ciljeva je istraživanje kineskog sustava socijalnih kredita. A ERC je dobro uklopljen u globalističku agendu: 2019. bio je gost na summitu Svjetskog ekonomskog foruma (WEF) u Davosu; Sveučilište Soros, koje ima sada sjedište u Beču, također se može pohvaliti bliskom suradnjom s ERC-om.

Implementacija bečkog modela za sustav socijalnih kredita već je bila usidrena u crveno-ružičastom vladinom programu, a da javnost nije primijetila. Planovi su, pak, stariji. Jer grad Beč želi imati koristi od činjenice da je savezna prijestolnica jedno od četiri sjedišta UN-a. Ona je sve više predana provedbi 17 UN-ovih ciljeva održivog razvoja (“SDGs”) iz “Agende 2030”. Opredjeljenje za pretvaranje Beča u potpuno umreženi “pametni grad” otvoreno je, a gradonačelnik SPÖ-a Michael Ludwig u potpunosti ga podržava. Inače, radikalni aktivisti se nadaju da će takvi modeli jednog dana čak i zamijeniti demokratske izbore analizom ponašanja potrošača.

Austrijsko izvješće o provedbi SDG-a već je jasno dalo do znanja da se radi o nacionalnoj strategiji: “Strateški pristupi devet saveznih država provedbi Agende 2030. karakterizira njihova raznolikost”. Sukladno tome, grad Salzburg također planira postati “pametni grad” do 2050. godine.

Prije nekoliko godina unaprijed je implementiran opsežan sustav “e-uprave”. No, planovi su najkonkretniji u Beču: “Tehnološke i digitalne inovacije ključni su čimbenici uspjeha. Ciljevi održivog razvoja su usidreni u svim ciljanim područjima na razini 169 podciljeva.”

U slučaju zelenog bečkog okružnog vijećnika, Wochenblick je nedavno uspio dokumentirati koliko je intenzivno umrežavanje na razini tobožnje lokalne politike. Margarete Schramböck (ÖVP), godinama je radila kao voditeljica projekta u “Europskom forumu Alpbach”. Ti sastanci u Tirolu smatraju se pretečom današnjeg “Great Reset” sastanka Klausa Schwaba u Davosu. Svake godine se sastaju vrhunski političari, ministrica nadležna za digitalizaciju Margarete Schramböck (ÖVP) tamo je objasnila da bi “održivost i digitalizacija” trebali postati motor “transformirane zemlje”.

U slučaju zelenog regionalnog političara postalo je očito da planovi prenamjene nisu namijenjeni samo zaštiti okoliša. Bivša udruga “Forum Wohn-Bau-Politik”, kojom je on upravljao, zagovarala je klimatsku neutralnost i tijesnu povezanost stambene, socijalne i energetske politike. Kao hitno pitanje za budućnost, projekt je naveo “promišljanje prava na vlasništvo i slobode da se s njim postupa kako hoćete”. U umreženom društvenom kreditu Beča, to bi u nekom trenutku moglo značiti da bi oni koji žive suprotno idejama elite uskoro mogli “ne posjedovati ništa” – baš kao što je prorekao WEF (Svjetski Ekonomski Forum).

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp