Zelenskij tvrdi: Pobjeda Ukrajine u sukobu s Rusijom je neizbježna


Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij ponovno se javnosti obratio u video nastupu te poručio da je pobjeda Ukrajine u ovom sukobu neizbježna, te pritom naglasio da trenutno nije moguće predvidjeti kraj sukoba.

Mnogi gradovi i zajednice još uvijek su pod privremenom kontrolom ruske vojske“, rekao je Zelenskij te dodao da ne sumnja u to kako je samo pitanje vremena kada će ukrajinska vojska osloboditi svoju zemlju.

Zelenskij je ranije u svom obraćanju istaknuo činjenicu da je specijalna ruska vojna operacija, koja je započela 24. veljače, ušla u treći mjesec.

Rekao je da nema jednostavnog odgovora na pitanje kada će Ukrajinci pobijediti Ruse, dodavši da će pobjeda i mir doći brže ako se svaki Ukrajinac aktivno uključi u sukob.

Da bi Rusija tražila mir, svaki Ukrajinac se mora boriti. Kada pobijedimo, svi u zemlji će to osjetiti. Kada dođe mir, svi će to vidjeti. Ali da bi se to dogodilo, trebalo bi razmišljati o tome. Moramo svaki dan razmišljati kako bismo boravak okupatora na našoj zemlji učinili nepodnošljivijim”, naglasio je Zelenskij i dodao da svaki Ukrajinac mora braniti svoju slobodu.

“Da bi Rusija tražila mir, svaki Ukrajinac se mora boriti. Jer svaki dan borbe sada dodaje godine mirnog života nakon ovog rata. Nakon naše pobjede”, zaključio je Zelenskij.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp