Putin poručuje – tko se umiješa u sukob u Ukrajini, dobit će brz odgovor – ima li Hrvatska razloga za zabrinutost?


Ruski predsjednik Vladimir Putin upozorio je da će sve zemlje koje se pokušaju umiješati u sukob u Ukrajini biti suočene s brzim odgovorom Rusije. Znajući da je Hrvatska izbacila rusku diplomaciju iz zemlje, a naši sugrađani nalaze se u Ukrajini i sudjeluju u direktnim sukobima s Rusima, legitimno je pitati se, imamo li razloga za zabrinutost.

Putin je također je istaknuo da su sve odluke o tome kako će Moskva reagirati u toj situaciji već donijete.

Obraćajući se poslanicima u Sankt Peterburgu, Putin je rekao da Zapad želi isjeći Rusiju na različite dijelove i optužio ga je da Ukrajinu gura u sukob s Rusijom, prenosi Guardian.

Reuthers prenosi da je Putin rekao da su ruska rublja, bankarski sustav, transportni sektor i ekonomija u cjelini izdržali sankcije uvedene Moskvi i obećao je odgovor na pokušaje izolacije Rusije.

Ruski lider je izjavio da će svi zadaci specijalne operacije u Ukrajini biti bezuvjetno ispunjeni kako bi se narodima Rusije i Donbasa garantirao mir i sigurnost u povijesnoj perspektivi.

Prema njegovim riječima, ruski vojnici i časnici su spriječili “stvarnu opasnost koja je već nadvila našu domovinu” i spriječili sukob velikih razmjera koji bi se “odvio na našem teritoriju, ali po tuđim scenarijima”.

Putin je naglasio da su se neprijateljske zemlje oslanjale na rusofobiju i neonaciste i dosljedno pretvarale susjednu državu u anti-Rusiju, prenose RIA novosti.

“Reakcija Moskve na ove akcije pokazala se ispravnom i blagovremenom, što potvrđuje tok nedavnih događaja, uključujući tvrdnje Kijeva da posjeduje nuklearno oružje, otkrivanje zapadnih bioloških laboratorija u Ukrajini i opskrbe oružjem”, dodao je Putin.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp