Sandra Rubić – Nije bitno

Sandra Rubić – Nije bitno

Nije bitno što drugi žele od tebe. Da si ovakav, da si onakav… Ionako si takav kakav jesi. Ne volim lažnost. Činiti stvari za koje svi smatramo da ih je u redu činiti. A ne idu iz srca, ne idu iz duše.

Najgore je kad netko nešto učini za tebe, jer misli da bi se to tebi moglo svidjeti. A nije to on, nije mu iz duše i nije zato što to stvarno želi. Najgori su oni pravednici koji čine sve po formi, normi i zato što je to neko nepisano ili čak pisano pravilo. Osjetiš da time laže sebe, tebe, Boga i život sam. A ništa to iz njega samoga nije proizašlo. Tako se stvara laž. A laž vodi u kašu propasti. Bolje da ne čini ništa.

Um je naš saveznik ako je samo “opcija”, dodatak našem sveukupnom biću. A ako nas neumoljivo vodi, tvrdoglavo ne slušajući naš unutarnji šapat, šapat srca i duše, možemo zaglaviti u logičkoj formi “sve izgleda da je u redu, a u redu ništa nije”.

Tako većinom živimo. U sjeni vječitog “mora se”. I sve je to naizgled u redu, a bez boje, okusa i mirisa, bez unutarnje radosti. Kao uredna kuća, s delicijama na stolu za vrijeme ručka, a za stolom sjede potpuni stranci. Jer nisu uložili ni komadić duše u svoje odnose. Jer nema ljubavi. Nije bitno što se tako mora…

Bitno je da hodaš s vlastitom dušom. Bitno je da je paziš, uvažavaš i čuješ. Da je poslušaš.

Bitno je da govoriš i činiš iz srca. Sve ostalo je laž. Nismo svjesni da se laž množi. Na lažne se stvari nakaleme propasti onih naših najfinijih djelića ljepote. Nakaleme se zablude oko nas.

Da, netko voli živjeti u zabludama i iluzijama…

Ali to nije život. Život je bistrina i jasnoća. Život je stvarna ljepota, autentična. I u toj ljepoti nema mjesta za laži. Zato, čini ono što ti ide iz srca i iz duše, ma kako nespretno i djetinje bilo. Možda u tom trenu i neprimjereno. Ali je tvoje, baš tvoje, nepatvoreno i iskreno. To je bitno.

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp