Veliki povratak na Twitter! Tuckeru Carlsonu vraćen kanal nakon što je Elon Musk preuzeo poznatu platformu


Veliki povratak jednog od najpoznatijih cenzuriranih voditelja na Twitter uslijedio je nakon što je Elon Musk kupio ovu društvenu mrežu. Twitter je vratio kanal voditelju Fox News-a Tuckeru Carlsonu nekoliko sati nakon što je američki milijarder Elon Musk kupio platformu društvenih mreža za 44 milijarde dolara.

„Vratili smo se“, napisao je Karlson na Tviteru u ponedeljak uveče, ubrzo nakon što je izvršni direktor Tesle završio preuzimanje platforme društvenih medija.

Carlson je suspendiran sa platforme društvenih medija prošlog mjeseca nakon što je Twitter rekao da je prekršio jedno od pravila nazivajući pomoćnicu ministra zdravlja dr Rachel Levine transexualcem, aludirajući na to da je ona zapravo muškarac.

Voditelj Fox News-a također je objavio poruke u znak podrške satiričnoj web-stranici The Babylon Bee, čiji je račun suspendiran zbog satire.

Službeni Twitter račun Babylon Bee-a suspendiran je prošlog mjeseca zbog onoga što je kompanija društvenih medija tvrdila da predstavlja “širenje mržnje” zbog šale kojom se pomoćnica američkog ministra zdravstva dr. Rachel Levine – transrodna žena – proglašava “osobom godine” na stranici za 2022.

Nakon povratka, Carlson je tokom svoje emisije ‘Tucker Carlson Tonight’ izjavio da je osnivač SpaceX-a pokrenuo ‘revolucionarni stav’ na internetu.

“Razlog zbog kojeg je današnja prodaja Twittera velika vijest – razlog zašto bi se mogla ispostaviti da je ključna točka u našoj povijesti– je taj što se Elon Musk ne slaže s ostatkom milijardera u tehnološkom biznisu”, rekao je Carlson. “On misli da bi svima trebalo dozvoliti slobodu govora. Uključujući ljude koji se ne slažu s njim.”

Osim Carlsona, na Twitter se vratio i voditelj Fox Newsa Mark Levin, koji je objavio twet u kojem kaže da se odlučio vratiti “zahvaljujući novom vlasništvu”.

S druge strane mnogi drugi ultra lijevi korisnici Twittera zaprijetili su da će napustiti ovu mrežu, no još uvijek to nisu napravili.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp