Neno Ljubić – O frazama u Ho’oponoponu

Neno Ljubić – O frazama u Ho’oponoponu

Dakle, koristite sve četiri fraze, jednu ili dvije, kako vam je najprirodnije. Nemojte druge pitati koje riječi treba koristiti. Te fraze su žive, u njih je ugrađena namjera da nas transformiraju. To je ujedno i naša namjera, pa su stoga te dvije cjeline homogene. Zato je važno shvatiti da fraze nisu neko protokolarno razmještanje životnih obrazaca s jednog mjesta na drugo; neka prisila, kao radni logor.

Radite na tome da osjetite koje vam riječi odgovaraju. Ako mislite da trebate oprostiti – onda praštajte. Je li vam žao što ste to učinili sebi i svome tijelu? Recite to! Preuzmite odgovornost. Ako, pak, imate potrebu zahvaliti se životu samom – onda recite – Hvala ti! Ovo nije u prirodi Ho’oponopona – on se ne bavi osobnim odnosom sa sjećanjima, niti oprašta nešto, niti žali za nečim.

Ipak, s obzirom na to da um treba centralizirani sustav iz kojeg će sve ići, onda dok se ne osvijesti otpuštanje, tj. prepuštanje Božanstvu da čisti, krenite odatle. Dozvolite riječima da same izađu iz crte u koju ste ih postrojili iz straha da neće biti dovoljne da vam pomognu. Vojni režim ovdje ne pali.

Slobodno se bacite na sve fraze i dozvolite im da se one bace natrag k vama. One će se vremenom same filtrirati i ostat će samo one koje vam u tom trenutku trebaju. Na vama je da dopustite da onaj koji uspostavlja kontakt s energijom tih fraza to učini slobodno bez vašeg uplitanja.

Hvala ti, Volim te, Oprosti mi, Žao mi je – u jednom trenutku, ako dopustite, uvidjet ćete da te riječi uopće ne izgovarate vi! One samo odjekuju po stijenkama vaših dubina koje ih vode u močvarna područja sjećanja i podataka. Te fraze zapravo su jeka vaše Duše i one točno znaju što treba i koliko treba!

Počnite ih izgovarati i ne bavite se više njima. Bavite se radije tišinom – promatranjem kako se prvi put ohrabrujete baciti u totalno povjerenje. Koliko god mi sami sebi govorili da nam ne treba ništa, nego govoriti Volim te ili Hvala ti, to je samo djelić cijele priče. Jer Ho’oponopono je evolutivna praksa, to je praktički Beskonačnost!” – “Ljubav u knjizi”

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp