Predsjednica Europske Komisije Ursula von der Leyen poziva države članice da pojačaju cijepljenje

Predsjednica Europske Komisije Ursula von der Leyen poziva države članice da pojačaju cijepljenje

“Između 60 i 80 posto stanovnika EU-a zaraženo je do sada Covidom-19”, izjavila je povjerenica za zdravstvo Europske Komisije, Stella Kyriakides.

Prema podacima Europskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti, do sada je zabilježeno registriranih slučajeva covida-19 u oko 30 posto populacije, ali ako se dodaju neprijavljeni slučajevi taj se broj penje na oko 350 milijuna stanovnika EU. To čini oko 77 posto populacije Europske Unije.

Ulazimo u novu fazu pandemije, prelazimo s izvanrednog stanja na održivije upravljanje covidom-19. Ipak, moramo ostati na oprezu. Broj zaraženih i dalje je visok u EU-u, a mnogi ljudi i dalje umiru od covida-19 diljem svijeta. Štoviše, nove varijante mogu se pojaviti i brzo se širiti. Stoga, moramo dodatno pojačati cijepljenje i poticati ciljano testiranje te moramo nastaviti blisko koordinirati naše odgovore u EU-u”, izjavila je prekjučer predsjednica Europske Komisije Ursula von der Leyen.

Nakon što se pandemija koronavirusa primirila, Komisija je u srijedu pozvala države članice da potiču cijepljenje dosad necijepljenih osoba, posebice djece prije početka nove školske godine.

“Štoviše, nove varijante mogu se pojaviti i brzo se širiti. Stoga, moramo dodatno pojačati cijepljenje i poticati ciljano testiranje te moramo nastaviti blisko koordinirati naše odgovore u EU-u”, izjavila je predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen.

Do sada je u Hrvatskoj cijepljeno oko 71 posto odraslog stanovništva odnosno 60 posto ukupnog stanovništva.

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp