Milanović i Plenković trebali bi prihvatiti izazov i početi komunicirati

Priča o nedostatku komunikacije između Milanovića i Plenkovića ne jenjava. Milanović i Plenković snimljeni su, kao što znamo, kako izbjegavaju jedan drugoga na Klisu i brojne se snimke njih dvojice sada šire društvenim mrežama, dok brojni komentatori daju svoje primjedbe na njihov odnos. Izabrali smo jednu od njih koja nam se činila najprikladnijom za prikaz njihova odnosa. Riječi su suvišne. Tišina između njih i izbjegavanje pogleda dovoljno nam govore. Kao da je neprobojan zid između njih dvojice.

Komunikacija je vrlo bitna. Nije jednostavna. Nimalo. Treba  znati komunicirati i onda kada nam je možda nelagodno i kada to ne želimo. Komunikacija je izazov na koji nismo uvijek spremni. No, najgore ju je izbjegavati. Nedorečenost, neriješene stvari, repovi, kome to treba? Zašto uvijek čekamo neki pravi trenutak? Zašto čekamo da netko drugi prvi nazove ili da nam se prvi obrati? Najbolji je osjećaj kada jedni drugima kažemo u lice sve što nam je na duši, svidjelo se to nekome ili ne, ali barem znamo da smo dali sve od sebe da taj odnos opstane.  I, zašto ne bismo mi bili ti koji će učiniti prvi korak? Sasvim je nebitno tko će to učiniti. Ali, jedno je sigurno – trebamo razgovarati jedni s drugima. Razgovorom se sve može riješiti. Šutnjom baš ništa. Šutnja je neprobojni zid koji nikome ne treba.

Izgradnja mostova među ljudima puno je ugodnija od izgradnje zidova. Zidovi ne donose ništa dobro nikome u nekom odnosu. Zidovima se ograđujemo od ljudi, želeći im poručiti da nas nikakva komunikacija s njima ne zanima. No, što bilo koja strana dobiva od tih zidova? Ništa. Sa zidovoima svi gubimo. S mostovima svi dobivamo. Sjetimo se toga barem ponekad. I, krenimo ususret jedni drugima, koliko god nam se to zahtjevnim ponekad činilo. Najteže je napraviti prvi korak, ali nakon njega sve je lakše. Nakon njega dolaze drugi i treći… I komunikacija počinje… A mi se počinjemo osjećati ugodno, jer smo prihvatili komunikacijski izazov.

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp