Zoološki vrt u Torontu apsurdno tvrdi da se njegove životinje dobrovoljno ubrizgavaju s COVID cjepivom

Zoološki vrt u Torontu apsurdno je ustvrdio da se životinjama pod njegovom skrbi “dobrovoljno” ubrizgava cjepivo protiv koronavirusa (COVID-19) iz Wuhana, implicirajući da životinje iz zoološkog vrta daju svoj pristanak za ubrizgavanje injekcija s cjepivom.

Izvršni direktor zoološkog vrta u Torontu Dolf DeJong rekao je za kanadsku novinsku kuću CP24: “Ovo su dobrovoljna cijepljenja. Životinje same odlučuju doći i komunicirati s osobljem za njegu životinja, a zatim im se daje cjepivo. Nekih dana životinje su voljne sudjelovati; nekih dana ne.” Dodao je kako će zoološki vrt raditi sve što je u njihovoj moći, sve dok se svih 120 životinja ne cijepi.

Prema DeJongu, životinje u zoološkim vrtovima koje treba cijepiti uključuju primate, lasice, tvorove, tigrove i svinje. “Sretni smo što možemo izvijestiti da tijekom ove pandemije nismo imali nijedan pozitivan slučaj na virus niti kod jedne naše životinje. Mogućnost dodavanja ovog dodatnog sloja zaštite omogućuje nam da nastavimo činiti sve što možemo kako bismo im pružili najvišu razinu zaštite i medicinske skrbi”, rekao je izvršni direktor Zoološkog vrta u Torontu u priopćenju za javnost.

U istom priopćenju za javnost dodaje se da osoblje zoološkog vrta u Torontu već dugi niz godina radi na “dobrovoljnom treningu” sa svojim životinjama. Životinje se tijekom treninga potiče na komunikaciju s osobljem i poslušnost za koju bivaju nagrađeni poslasticama, a dok ih se mazi, gladi i nagrađuje, dobivaju cjepivo, a da toga nisu ni svjesni. Obuka je bila “sastavni korak” kako bi se osiguralo da cijepljenje životinja protiv COVID-19 “rezultira minimalnim stresom i poremećajem rutine životinja”.

„Mnoge životinje rado pokazuju dio tijela, poput ruke ili repa, kao dio svojih redovitih vježbi, tijekom treninga sa svojim povjerljivim čuvarima. Poželjne poslastice često se koriste kao nagrada za njihovo sudjelovanje i poslušnost. Ključna komponenta ovih treninga je da životinja uvijek ima izbor sudjelovati u treningu ili otići, kako bi se s njima pokušalo raditi drugi put.“

Zoološki vrt koristio je cjepiva protiv COVID-19 koje je razvila i donirala tvrtka Zoetis, koja je ranije bila poznata kao Pfizer Animal Health. Tvrtka je potpuno odvojena od svoje matične kompanije sa sjedištem u New Yorku i postala je potpuno neovisna tvrtka 2013. godine.

Nije poznato je li Zoetisovo cjepivo protiv COVID-19 bazirano na Pfizerovom BNT162b2 mRNA cjepivu. Ipak, u priopćenju zoološkog vrta u Torontu ponavlja se da Zoetis “nije primio nikakve izvještaje o značajnijim štetnim utjecajima na životinje od veterinara zoološkog vrta” nakon cijepljenja cijepivom protiv COVID-a-19.

I, dok životinje u zoološkom vrtu u Torontu mogu odlučiti o odustajanju od cijepljenja ako nisu raspoložene za suradnju, ljudski djelatnici tog istog zoološkog vrta u glavnom gradu kanadske pokrajine Ontario nemaju istu privilegiju kao životinje i ne mogu dobrovoljno odbiti cjepivo protiv COVID-a-19. Mogli bismo reći da se ljude zapravo tretira kao zatočene životinje, jer u obavijesti koju je izdala gradska vlada Toronta navodi se da svi zaposlenici, volonteri i studenti koji rade za grad moraju biti u potpunosti cijepljeni protiv COVID-a-19.

Prema obavijesti, “zaposlenici koji se ne pridržavaju obvezne politike cijepljenja protiv COVID-a-19 mogu biti podvrgnuti disciplinskim mjerama, uključujući i otpuštanje.” Istina, Toronto Sun je u siječnju izvijestio da je 461 gradski radnik otpušten zbog nepoštivanja mandata cjepiva.

U priopćenju grada od 5. siječnja navodi se da je gotovo 500 otpuštenih radnika ili odbilo primiti cjepivo protiv COVID-a-19 ili je odlučilo ne otkriti svoj status cijepljenja. Dodaje se: „Rok do 2. siječnja 2022. da gradski djelatnici moraju biti u skladu s politikom cijepljenja protiv COVID-a-19 produžen je od prošle godine kako bi se zaposlenicima omogućilo dodatno vrijeme za edukaciju i dobivanje cjepiva, kao i kako bi prošlo više vremena između prve i druge doze.”

U priopćenju iz Toronta također se spominje da je 248 radnika djelomično cijepljeno jednom injekcijom cjepiva s dvije doze. Ti će radnici imati sastanak o statusu cijepljenja sa svojim menadžerom i predstavnikom sindikata, nastavlja se.

“Ako se na tom sastanku utvrdi da zaposlenik još uvijek nema dvije doze cjepiva protiv COVID-a-19 – taj bi dan vrlo lako mogao prestati njegov radni odnos.”

Izvor: naturalnews.com

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp