Predsjednik Republike Milanović o premijeru Plenkoviću – Nisam ja njegova mater

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je na proslavi Praznika rada (1.svibanj) u Varaždinu.

Prije toga je sudjelovao u Okučanima na proslavi oslobodilačke akcije Bljesak (27.obljetnica), ali tamo nije davao izjave. Iako nije davao izjave u Okučanima, u Varaždinu se žestoko obrušio na premijera Andreja Plenkovića i Vladu RH. 

Nisam ja najavio tvrdu kohabitaciju. On je. Nisam ja Gotovinu proglasio udbašem, on je. Nisam ja ovo započeo. Ovo nije prvi put da nismo zajedno. I prošle godine je pobjegao od mene u Okučanima. Fućka mi se jer imam bolje društvo od njega. Ali, izgleda jadno u situaciji u kojoj je zemlja i cijela Europa na raskrižju. Na rubu smo većeg svjetskog sukoba Nisam ja njegova mater, ja sam predsjednik Republike, vrhovni zapovjednik. On je premijer. Ako ćemo surađivati, surađivat ćemo. Ja nisam opsovao, rekao sam da su banda, izjavio je u Varaždinu Predsjednik Republike Zoran Milanović.

 Ne mogu drugačije odgovoriti na jedno pismo koje cilja na pomilovanje kažeš da je to Milanović skuhao s nekim odvjetnikom. Da radim drugi posao, drugačije bi razgovarali. To je grozno. Kaligula je konja odlikovao senatorom da im pokaže što misli o senatorima. Ovdje imamo malog lopova koji se ide prijetiti – dodao je.

Na novinarsko piranje o Miloradu Pupovcu rekao je da je on beznačajan profiter koji krade iz hrvatskog proračuna i koji tako odgaja svoje mlade suradnike koji onda nadrapaju umjesto njega. Nije Boris Milošević kriv za ovo za što ga istražuju.  

Žao mi je za Hrvatsku. Borit ću se svom snagom da tim ljudima ne dam prostora da uništavaju državu. Usporedite me prije 16 godina na ovom skupu. Ja se isto mijenjam, mijenjam način, ne uvjerenja jer vidim da se prostor sužava. Nemam saborsku većinu koju nisam ukrao kao Plenković nego sam  je zaradio na izborima.

 Oko izbornog zakona u BiH je upozorio kako će svakog tko ne iskoristi priliku da u Saboru ne glasa za NATO dok se Hrvatima ne da pisano jamstvo za Izborni zakon smatrati izdajnikom. Tko god ne bude glasao tako, ja ću ga nazvati izdajnikom. Ja mogu poslušati mamu koja je zgrožena mojim načinom komunikacije u 85. godini života. Da govorim uspavljivački kao Plenković, nitko me ne bi slušao, naglasio je Predsjednik.

Također je Predsjednik kritizirao  kupnju 12 višenamjenskih borbenih zrakoplova Rafale od Francuske, naglasivši da su preplaćeni i beskorisni, a Francuska se istovremeno nije založila za promjenu izbornog zakona u BiH. Gdje je francuska pomoć oko BiH. Koliko treba platiti, deset milijardi eura?  Milijarda i pol nije dovoljno? Imamo 12 aviona s kravatom jer je ono debela djevojka ili debeli dječak ušao u tvornicu slatkiša, gurnuo ruku u teglu s pekmezom i to mu se jako dopalo. Što nama koristi tih 12 Rafala s vrlo malo opreme i vrlo malo raketa, je li vidite koliko malo avioni traju u ovom ratu ako nisu najbolji? Topli su koliko je burek topao. Dakle kratko, zaključio je Predsjednik Republike u Varaždinu.


Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp