Zoran Milanović – Uložit ću veto na ulazak Finske u NATO


Hrvatski predsjednik Zoran Milanović́ izjavio je danas da će na NATO samitu staviti veto na ulazak Finske u Alijansu, sve dok ne budu rješena pitanja Hrvata u Bosni i Hercegovini.

“Na samitu NATO-a uložiti ću veto na pozivnicu, ako to bude na tom nivou. Kao đavo griješnu dušu progoniti ću svakog zastupnika koji bude bio za”, rekao je Milanović́, a prenosi Index.

Milanović je na obilježavanju Dana Vukovara nazvao hrvatsku vladu “izdajničkom”, a rekao je i da je pozdrav Za dom spremni štetan za Hrvatsku.

“Imamo izdajničku vladu, izdaju Hrvate u BiH, a taj narod tamo traži jako malo, samo osnove, traže državu gdje se poštuju nacionalna prava”, rekao je Milanović́.

On je ocijenio da se u BiH očekuje da se ignoriraju činjenica da postoje Hrvati, Srbi i Bošnjaci, pa da Bošnjaci na taj način mogu preglasati Hrvate.

“Za ovo smo se pripremali, potopiti ćemo ih intelektualno, mene neće slomiti. Igraju na izdajničku vladu. Ja ne želim biti simpatičan u Brixellesu, nije me briga, to su tamo sve bezveznjaci”, rekao je Milanović́.

On je rekao da je pozdrav “Za dom spremni” štetan za Hrvatsku. Ali onda se nadovezao na to i rekao i da se četnički spomenik u Borovu mora zaroniti u rijeku. Ali to izdajnička vlada neće napraviti”, rekao je Milanović́ govoreći o stanju u Vukovaru.

Osvrnuo se i na izjave bivšeg ruskog premijera i aktuelnog potpredsjednika Savjeta za nacionalnu sigurnost Dmitrija Medvedeva koji je rekao da će se Ukrajinci osvetiti Milanoviću zbog njegovih stavova i izjava o Ukrajini i Rusiji. On je naglasio da nije na strani Rusije i da ne poznaje Medvedeva i istakao da je na strani Hrvatske.

“Pokušavam da za hrvatski narod izvučem što je više moguće. Tretiraju nas kao budale, kao naciju trećeg reda, sve to skupa huljski i udbaški podupire (hrvatski premijer Andrej) Plenković́ samo da bi se obračunao sa mnom, to je najstrasnije”, rekao je Milanović́.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp