Elon Musk o promjenama na Twitteru – Uvodimo naplatu za kompanije i političare

Elon Musk o promjenama na Twitteru – Uvodimo naplatu za kompanije i političare

Poslovni subjekti i vlade na Twitteru uskoro bi mogli početi plaćati simboličan iznos kako bi ostali na platformi Twitter, izjavio je Teslin šef Elon Musk koji je nakon kupnje Twittera odlučio promijeniti par pravila, počevši upravo s naplatom za poslovne subjekte i vlade, uz naglasak da će stranica ostati besplatna svim privatnim korisnicima. Ova odluka u skladu je s njegovom odlukom kako planira ‘poboljšati proizvod dodavanjem novih značajki’. Tu je svoju odluku Elon Musk objavio i na Twitteru.

Malo prije ove izjave o naplati Musk je objavio poveznicu na CNN-ov članak koji poziva neke od najvećih američkih brandova da ‘bojkotiraju Twitter ako Musk odluči dozvoliti širenje govora mržnje povlačenjem nekih moderatorskih mjera’.

Razlog ovog članka tiče se njegova komentara u kojem je osudio Twitterove moderacijske mjere kao ‘prijetnju slobodi govora’.

Nakon što je odlučio kupiti Twitter, Musk je rekao da želi uvesti poboljšanja kako bi povećao privlačnost, njegovim riječima, ‘nišne platforme’. Ovo, prema svemu sudeći, uključuje neke nove značajke poput tipke za uređivanje, kao i promjenu premijske pretplatničke usluge Twitter Blue snizivši joj cijenu, prenosi BBC News.

Twitter Blue imat će značajke poput tipke za povlačenje objava, knjiške bilješke i načina rada za čitanje, kažu iz Twittera. Musk je također nadodao da želi ugasiti spam botove i provjeriti sve ‘prave’ ljude.

Tijekom nedavno održane Met Gale u New Yorku Twitterov Elon je također najavio da će platformu učiniti transparentnom oko načina na koji se objave promoviraju ili zatiru s ciljem otvaranja sustava prema javnosti i javnom mišljenju.

U međuvremenu je navodno rekao potencijalnim investitorima da će društvena mreža za par godina opet doći na burzu, piše Wall Street Journal. Njegovo preuzimanje kompanije finalizirat će se kasnije ove godine uz blagoslov Twitterovih dioničara i regulatora.

Musk je prošlog tjedna također prodao dionice Tesle u vrijednosti od oko 8.5 milijardi dolara kako bi, pretpostavlja se, financirao kupovinu Twittera, što je rezultiralo padom vrijednosti dionica Tesle za 20 posto u odnosu na prošli mjesec.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp