Mislav Kolakušić – Vodstvo EU priprema izborni zakon za uski politički kartel

Mislav Kolakušić – Vodstvo EU priprema izborni zakon za uski politički kartel

Mislav Kolakušić u europskom se parlamentu osvrnuo na sumrak demokracije I potpuno ukidanje ljudskih prava koje je na snazi u Europskoj Uniji i pritom optužio vodstvo EU da priprema izborni zakon koji će pogodovati uskom političkom kartelu.

Njegovo izlaganje prenosimo u cijelosti:

“Poštovani kolege-dragi građani Europske Unije. Kada sam se prije dvije godine kandidirao na europskim izborima, vjerovao sam da me čeka vrhunac demokracije I poštivanja ljudskih prava.

Danas nažalost znam da to nije tako. Izborni sustav koji se ovdje stvara osmišljen je za uski politički kartel koji s građanima EU nema nikakve veze. Zajedno s kolegama iz 9 država Europske Unije prije 10 mjeseci podnijeli smo zahtjev za registraciju europske političke stranke.

U tom postupku, Tijelo za europske političke stranke teško krši sve propise Europske Unije I uopće odbija donijeti odluku o našem zahtjevu već 10 mjeseci iako je zakonski rok za to 30 dana.

Deset puta su ga prekršili. Nakon svega meni je potpuno jasno da je jednostavnije u Putinovoj Rusiji registrirati antiputinovsku stranku, nego u Europskoj Uniji europsku političku stranku proeuropske orijentacije. Hvala!”

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp