Bill Gates – Covid-19 proizašao je od šišmiša a za sve su krive klimatske promjene

Bill Gates – Covid-19 proizašao je od šišmiša a za sve su krive klimatske promjene

Bill Gates u potpunosti je odbacio teoriju da je Covid-19 nastao u laboratoriju već tvrdi da je proizašao od strane šišmiša i za sve to je okrivio klimatske promjene.

Bill Gates u utorak 3. svibnja gostovao je kod novinara Trevora Noe te je tvrdio da je COVID-19 očigledno došao od strane šišmiša.

Kako da spriječimo nešto što ne razumijemo kako je nastalo? Znate, da li postoje laboratoriji u kojima treba raditi bolje kako bi dodatno doprinijeli rezultatima posla koji rade. Razumijem da moraju napraviti posao. Ali kako da to shvatimo i kako da napredujemo u toj domeni?“ upitao ga je Trevor Noa.

Pa, trebalo bi paziti na sigurnost u laboratorijima. Sasvim je jasno u ovom slučaju da je virus došao preko životinja“, rekao je Gates. „A skoro sve naše bolesti, poput HIV-a, prešle na ljude od strane čimpanzi u Africi. Ebola je došla od šišmiša, i covid je sada, s jednim korakom između, došao od strane šišmiša“.

Dakle, to će se nastaviti događati, posebno sa klimatskim promjenama gdje u želji da virus što prije uhvatimo uništavamo mnogo prirodnih staništa“, zaključio je Gates.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp