Ivan Lovrinović – Stavljanje lika kune na kovanicu eura znači da nas Plenković sve drži za kretene

“Hrvatska kuna ovim dobiva novi život, novo ruho. Bit će dio eurokovanica koje će imati važan simbol hrvatske monetarne državnosti.”

Ovo je jučer rekao Andrej Plenković na predstavljanju novoga rješenja za kovanicu eura. Ovako odvratno ruganje građanima u lice nisam dugo čuo. To što su stavili lik kune na kovanicu eura nastojeći nam reći da smo na taj način sačuvali monetarni suverenitet govori koliko nas podcjenjuju i smatraju kretenima.

To se inače uklapa u njegovu viziju “modernog suvereniteta” koju je plasirao prije godinu dana u kojoj možemo sve oznake državnosti izgubiti, ali to po njemu ne znači da nismo suvereni – nego smo “moderno suvereni”. Pravi prijevod tog njegovog pojma “moderni suverenitet” jest moderno sluganstvo.

Uvoditi euro u ovakvim katastrofalnim uvjetima koje obilježava radikalna destabilizacija kako domaćeg i europskog gospodarstva, tako i geopolitičkih trvenja nakon početka rusko-ukrajinskog rata.

Budući da vladajućoj trgovačkoj koaliciji neće biti problem u Saboru progurati bilo što, pa tako i prelazak na euro pozivam još jednom sve oporbene stranke koje to uistinu jesu, da svi zajedno pokrenemo referendum koji će sigurno uspjeti i da smijenimo ovu nesposobnu i nenarodnu vlast koja čini ama baš sve kako bismo izgubili državu, neovisnost i uz sva bogatstva postali sirotinja koja skuplja mrvice sa stola gazda EU-a.

Ostao nam je još samo – Referendum protiv eura.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp