Nevjerojatno – Vjenčali se u nacističkim uniformama i to na dan Hitlerova vjenčanja

Nevjerojatno – Vjenčali se u nacističkim uniformama i to na dan Hitlerova vjenčanja

Par mladenaca iz Meksika proslavio je svoju svadbu na pomalo zagonetan i vrlo skandalozan način.

Njihovo vjenčanje prošlog mjeseca u centralnoj meksičkoj državi Tlaxcala inspirirano je nacističkom Njemačkom, sa elementima simboličnim u to vrijeme: nacističkim Waffen-SS uniformama, Volkswagen bubom ukrašenom svastikama i naravno, vegetarijanskim jelovnikom – baš kao što bi Adolf Hitler zahtijevao.

Par je razmišljao o svemu ispred svog odavanja počasti – sve do dana kada su odlučili da održe ceremoniju, 29. travnja, inače poznatog kao godišnjica braka Hitlera i Eve Braun, koji su se vjenčali pre 77 godina.

Na pitanje šta je potaklo na tako hrabar motiv, mladoženja Fernando je za meksičke novine Milenio rekao da “ljudi zapravo ne znaju pravu priču” o Hitleru.

“Hitler je bio vegetarijanac, izveo je svoju zemlju iz ekstremnog siromaštva i vratio svom narodu teritorij izgubljen u Prvom svjetskom ratu”, inzistirao je Fernando, koji je svoje prezime sakrio od medija.

S novom suprugom Josefinom, ima dvoje djece. Njihov najstariji sin, Reinhard, dobio je ime po vođi SS-a generalu Reinhardu Heydrihu, dok je ime njihove kćerke, Hanna Gertrud, posvećeno njemačkoj pilotkinji Hanni Reitsch, koja je navodno spasila Hitlera na ratnom frontu, kao i Gertrud Scholtz-Klink, bivša predsjednica Nacionalne lige nacionalsocijalističkih žena.

Svadbena zabava bila je prepuna nacističkih pristalica, gdje su mnogi od njih obukli  vojnu odjeću u njemačkom stilu.

Reakcije na prijetnje smrću ne iznenađuju Fernanda. “Moj tata i moji ujaci su sljedbenici nacionalsocijalizma, a od malena sam se morao suočavati s ljudima. Udaran sam, pljuvan, a jednom mi je jedan čovjek čak uperio pištolj u lice uzvikujući ‘nacistu’”, rekao je Fernando.

Židovska zajednica u Meksiku “snažno osuđuje svaku akciju kojom se brani i veliča nacizam”, rekla je La Tribuna Israelita u izjavi za Milenij u četvrtak.

Vlasti u Meksiku šute o tome, ali Centar Simona Vizentala, židovska organizacija za ljudska prava u Los Angelesu, pozvala je svoju vladu da “poduzme odgovarajuće mjere” protiv uvredljivog događaja.

Meksiko je glasao za rezoluciju Ujedinjenih naroda koja osuđuje iskrivljavanje holokausta i sve oblike rasizma,” rekao je dr. Shimon Samuels, direktor za međunarodne odnose u centru, putem priopćenja za javnost . “Međutim, nije bilo reakcije države ili organizacija za ljudska prava koje osuđuju ovaj zločin.”

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp