Način upravljanja Hrvatskom ili kako nam vrijeđaju zdravi razum

Način upravljanja Hrvatskom ili kako nam vrijeđaju zdravi razum

Zašto Švicarska ima toliko stranih tvrtki koje imaju svoje sjedište u toj zemlji? Zašto Švicarska ima toliko banaka i zašto kapital iz cijeloga svijeta dolazi u tu zemlju? Odgovor je jednostavan: red i poštivanje zakona.

Ako vlada jedne države razara pravni poredak te otvoreno krši zakone države kojom upravlja, onda se može reći da ta vlada uništava svoju državu. Jer, kršenje zakona jest i ako čelni čovjek izvršne vlasti službeno prima dokazane utajivače poreza ili osobe za koje postoje vjerodostojni podatci o upletenosti u protupravne rabote.

Isto tako, ako sudovi donose presude koje su u potpunosti protivne zdravoj logici, i naravno zakonskim normama, onda ti sudovi krše zakone i rade protiv svog naroda.

Pogledajmo primjere prošlog tjedna koji ilustriraju tu hrvatsku zbilju ili, bolje rečeno, kako današnji moćnici rade protiv svog naroda.

Plenković je primio predstavnike gospodarstvenika. Izbor je više nego signifikantan.

Primio je Emila Tedeschija, vlasnika Atlantic grupe. Tedeschijev otac Svetozar bio je oficir UDBE te je prvu tvrtku osnovao sa sinom Emilom i to s kapitalom kojega mu je dala tvrtka UDBE iz Luxembourga. Tako tvrdi Rado Pezdir, profesor iz Slovenije. Sam Emil Tedeschi je otuđio novce Gradu Sinju koji su bili namijenjeni naoružavanju 1991. godine, a austrijske porezne vlasti su Hrvatsku obavijestili da Tedeschi ima račun u Austriji kojega koristi kako u Hrvatskoj ne bi plaćao poreze. Čak je Ured za sprječavanje pranja novca ministarstva financija prijavio slučaj DORH-u, navodeći sve dokaze. Što se dogodilo? Ništa! Tedeschi je jedan od glavnih uvoznika, mizerno plaća svoje radnike, a hrvatski mirovinski fondovi ulažu u njegov sustav. U prijevodu, novci poreznih obveznika ulažu se u sustav koji nema strateški značaj za gospodarstvo.

Gospodin Tedeschi od naših si novaca isplaćuje mjesečnu plaću od 460 tisuća kuna! U Hrvatskoj je Tedeschi moćnik, a u Švicarskoj ili Austriji bio bi osuđenik!

Plenković je primio i Martinu Dalić, direktoricu Podravke. Gospođa Dalić je morala dati ostavku jer je upletena u slučaj BORG. Taj slučaj je poznat kao otvorena korupcija koju je DORH protuzakonito proglasio nesumnjivim. U principu je riječ o identičnom lopovluku kao i u slučaju Žalac, jedina razlika je da nadležnost nije europska, već nacionalna. A DORH, kao što je poznato, jest početna prepreka vladavini prava u Hrvatskoj. Svojim radom DORH je temeljni uzročnik korupcije i nepravde u Hrvatskoj.

Martina Dalić umjesto da je procesuirana, Plenković ju je postavio u ime države za predsjednicu Uprave Podravke.

U Austriji ili Rumunjskoj Martina Dalić bi bila predmet pravosuđa, a u Hrvatskoj ju država postavlja za direktoricu te si gospođa isplaćuje bonus od gotovo milijun kuna.

Hrvatski Sudovi nas uvijek ponovno iznenađuju svojim apsurdnim presudama.

Tako je Županijski sud u Zagrebu donio presudu u slučaju Pročistač. Riječ je o projektu izgradnje pročistača otpadnih voda u Zagrebu. Početna cijena cijelog projekta bila je 180 milijuna eura, a narasla je na 320 milijuna eura. Direktora tog projekta, izvjesnog Antu Pavića, sud je osudio za pronevjeru od 50 tisuća kuna. Pavić je dobio 4 godine zatvora zbog tog čina.

Znači, cijena naraste za 75 posto, to jest, Zagrepčani će platiti 140 milijuna eura više nego je bilo ugovoreno, a direktor bude osuđena zbog 7 tisuća eura. Činjenice i logika hrvatskom sudstvu nepoznate su riječi! Jer, ako se putem javnog međunarodnog nadmetanja ugovori jedna cijena koja tijekom izvođenja radova naraste za 75%, onda je to izigravanje uvjeta natječaja. Svakome je jasno da kod ovolikog skoka cijene radova nisu čista posla u pitanju, te da su pri ovome projektu visoki iznosi otišli u privatne džepove. Pouzdano znam da dokaze o visokoj korupciji u ovom slučaju DORH posjeduje, ali skriva!

Sudstvo inače donosi presude koje normalna osoba ne može razumjeti. Jer, ako se za 7 tisuća eura dosuđuje kazna od 4 godine zatvora, koliko bi onda trebala dobiti Gabrijela Žalac zbog 10 milijuna proračunskih kuna koji su plaćeni – a nisu trebali biti plaćeni?!

Ovi primjeri govore da vlasti koje plaćaju građani svjesno vuku poteze koji tim građanima štete. Jednostavno, predsjednik Vlade ne može primati utajivače poreza ili kompromitirane dužnosnike, jer time daje političku poruku da njemu zakoni nisu bitni te da te kompromitirane osobe štiti. Isto tako, Sudovi ne smiju donositi presude koje nisu utemeljene na zakonima i dokazima ili, što je još gore, skrivati dokaze.

U Hrvatskoj se upravo događa ono što se ne smije događati u uređenoj državi! Plenković prima dubiozne osobe te im time daje zaštitu. Ali postavlja se i pitanje, je li s njima možda u protupravnim odnosima?

Sve ovo šteti Hrvatskoj i hrvatskim građanima. Bezvlašće i korupcija sprječavaju strane investicije, demoraliziraju građane da se bave poduzetništvom te, naravno, uzrokuju siromaštvo i društvenu depresiju.

Ovom bezumlju i bahatosti moramo se odlučno suprotstaviti. Mi jednostavno moramo prestati tolerirati bezakonje i lopovluk uske skupine moćnika te se izboriti za elementarnu civiliziranost i funkcionalnu državu. I uopće nemam sumnje da ćemo u tome uspjeti, jer smo bezbroj puta u povijesti savladali puno teže prepreke.

Stoga ćemo biti u stanju ukloniti sadašnju nemoralnu, nesposobnu djecu komunizma s pozicija kojima nisu dorasli i s kojih nanose štetu ogromnoj većini hrvatskih građana.

I da, mi imamo pravo na civiliziranu i uređenu, europsku Hrvatsku i zato ćemo Hrvatsku i urediti! A sadašnji moćnici će morati položiti račune za svoja zlodjela protiv hrvatskih građana.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp