Neno Ljubić – Dozvolite sebi ljubav

Neno Ljubić – Dozvolite sebi ljubav

U dahu je životna sila što prožima univerzum. Zato, sad odmah udahnite duboko, neka vam stomak natekne kao u trudnice, neka vam prsni koš naraste poput balona. Budite debeli od silna života. A onda izdahnite, neka se sve sruši, nestane, rastoči. Recite zatim ‘Volim te’! Pogledajte sada kako ste odjednom sami, kako se vaša Ljubav unutarnjim prostorom širi, kako tišina preuzima primat, a mir sjeda na prijestolje vašeg identiteta. Promatrajte što se događa, pogledajte kako lijepo ta praznina izgleda…

Postoji nešto što je došlo na ovaj svijet prije našeg tijela, neka esencija, suština iz koje je raslo sve ovo što danas jesmo, ovo tijelo, razum, sjećanja, programi, svi naši problemi kojih se sada želimo riješiti. Kako je ta esencija došla ovamo? Je li morala kontrolirati svaki korak, sve planirati i svega se striktno pridržavati? Ne, naravno! Donijela je odluku, a ostalo je nastalo po inerciji više sile, većeg plana, kako hoćete. Jednako tako, sad moramo donijeti odluku da zaista želimo otpustiti sve ono što želimo otpustiti.

Odluka je vrlo moćna sila. Ona će pogurati našu kolebljivost, dati nam energiju da izdržimo, da idemo naprijed u svakom smislu. Ako ičemu trebamo reći ‘Hvala ti’ – možemo upravo tome: Hvala mi na odluci da otpustim, da očistim svoje programe i sjećanja! Da se otvorim životu. Da se otvorim čistoj, iskonskoj ljubavi.

Jedna moja predivna prijateljica kaže da je u hodniku njezine zgrade na zadnjem katu godinama stajalo oronulo i suho cvijeće o kojemu vlasnica nije vodila računa. Osim toga, ta susjeda nije bila naročito ni ljubazna na svaki njezin ‘dobar dan’. Moja frendica odlučila je napraviti eksperiment: svaki put kada prođe pored cvijeća, pogladit će suho lišće i reći mu Volim te. Trajalo je to više od godine dana, a onda je jednog dana osvanulo nekoliko vaza s novim cvijećem. A vlasnica cvijeća postala je sve ljubaznija.

Ljubav će vas ponekad dovoditi u iskušenje i učiti svojem beskrajnom strpljenju. Zato, ne očekujte ništa, a volite svim srcem. Ako ne vjerujete Ljubavi, napravite eksperiment, neki jednostavni, koji od vas traži samo šapat, dodir, pogled. Promatrajte što se događa. Budite strpljivi. Imajte povjerenje. Dopustite. Dozvolite sebi ljubav. 

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp