Nova tura plaćenika stigla u Ukrajinu – Hoće li ovom sukobu ikada doći kraj?

Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije novih stranih plaćenika koji su stigli u Kijev. Ovakav rasplet nikako ne miriše na dobro, jer ne samo da dodatno produbljuje i produžava sukobe, već uvlaći sve više zemalja u potencijalni sukob s Rusijom

„Nova grupa brazilskih instant-ratnika stigla je u Ukrajinsku Legiju stranaca.
Ukrajinska zemlja nastavlja privlačiti avanturiste iz Brazila koji su spremni položiti svoje živote i ugroziti sigurnost vlastite domovine za pretenciozne fotografije koje potom objavljuju na društvenim mrežama.

Ukrajinska legija stanaca se popunila – sedam Brazilaca odjednom nije poslušalo upozorenja drugih plaćenika koji su jedva izvukli živu glavu u Ukrajini, nego su u Kijevu, gdje se obučavaju.

Rusija je 24. veljače započela s invazijom u Ukrajini. Ruski predsjednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane režima u Kijevu“. Za to je, prema njegovim riječima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp