Skandalozno! Ministar zdravstva Vili Beroš: Imamo popis građana koji se nisu cijepili

Skandalozno! Ministar zdravstva Vili Beroš: Imamo popis građana koji se nisu cijepili

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je danas na konferenciji za medije se ne razmišlja o kažnjavanju onih koji se ne žele cijepiti, već će se pristupiti edukaciji i apelu na građane da se cijepe.

Naravno da ćemo se situaciji morati prilagoditi, no o sankcijama ne razmišljamo u ovom trenutku. To će pitanje doći na red kad vidimo kakav će biti odgovor na cijepljenje i kakva će situacija biti ne samo u Hrvatskoj nego i u cijelom svijetu”, izjavio je ministar Vili Beroš.

“Kad je riječ o onima koji se nisu prijavili za cijepljenje, postoji baza i to se međusobno kompilira, no sada radimo na educiranju i svjesnosti o tome koliko je cijepljenje važno”, dodao je Vili Beroš. Sama činjenica da postoji popis necijepljenih ljudi je dovoljno šokantna, jer su medicinski kartoni privatna stvar svakog čovjeka, kao što je i privatno pravo svakog čovjeka da odluči o tome želi li se cijepiti ili ne i želi ili svoj cijepni status podijeliti s nekim ili ne. 

Pitamo se: smiju li naši osobni liječnici uopće dijeliti ovakve podatke iz naših liječničkih kartona?

Svima onima koji se do sada nisu cijepili, odvjetnici na društvenim mrežama poručili su: nazovite svoje liječnike opće prakse i pitajte ih da li su dijelili vaše osobne podatke odnosno da li su bez vašeg pristanka ustupili nekome iste podatke? Ako jesu, imate sva prava podnijeti tužbu.

Još samo nešto – sama činjenica da neki ministar razmišlja o tome kako bi mogao kažnjavati nekoga zbog toga što se nije cijepio je skandalozna. Velikodušno izjavljuje kako neće kažnjavati ljude koji se ne žele cijepiti, ali sama ta izjava je u biti prijeteća, jer njome on daje na znanje da bi on to mogao, ukoliko tako odluči. Tko je on da uopće misli da bi mogao nekoga kažnjavati zbog bilo čega? Zar je on vlasnik naših tijela i našeg zdravlja?

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp