Kontroverzna postrojba Azov objavila slike ranjenika iz čeličane Azovstalj i mole svijet za sažaljenje i pomoć

Kontroverzna postrojba Azov objavila slike ranjenika iz čeličane Azovstalj i mole svijet za sažaljenje i pomoć

Mariupolj – Borci kontroverzne militantne postrojbe “Azov” koji su već danima opkoljeni u čeličani Azovstalj poslali su svijetu jezive fotografije njihovih vojnika i stanja u kojem se oni nalaze u želji da izazovu sažaljenje i pomoć.

Ukrajinske vlasti već su poznate po upućivanju poruka koje imaju za cilj sažaljenje i traženje pomoći koje do sada prevazišle sve moguće apele koji su se dogodili u ovakvim situacijama u modernoj povijesti.

U bunkerima Azovstalja, koji se nalazi u Mairiupolju – gradu koji su Rusi zauzeli savladavši veliki broj ukrajinskih snaga, nalazi se grupa ukrajinskih neonacističkih boraca, koja je, kako piše Guardian, ostavljena na milost i nemilost Rusima. Borci iz čeličane Azovstalj već više od dva mjeseca trpe ofanzivu ruske vojske, a sada su došli u situaciju da svaki dan smatraju kao da im je posljednji.

Hrane, vode i municije imaju sve manje, ali kako sami kažu, predaja ne dolazi u obzir. “Nećemo se predati. Predaja znači smrt”, rekao je glavni zapovjednik postrojbe u Azovstalju Svjatoslav Palamar.

Oni su putem kanala Telegram objavili najnovije fotografije iz Azovstalja, koje prikazuju teške uvjete u kojima se ta postrojba nalazi. Zarobljeni su pod zemljom, ima mnogo ranjenih, a serija fotografija koja je objavljena – postavljena je uz poruku i molbu međunarodnoj zajednici za pomoć.

Cijeli civilizirani svet bi trebao vidjeti uvjete u kojima se nalaze ranjeni i osakaćeni branitelji Mariupolja i da ekspresno reagiraju! U potpuno nehigijenskim uvjetima, sa otvorenim ranama zavijenim nesterilnim ostacima zavoja, bez potrebnih lijekova, pa čak i hrane”!, napisala je ova grupa na svim Twitter kanalu.

Pozivamo UN i Crveni križ da pokažu humanost i potvrde temeljna načela na kojima su stvoreni. Spasite ranjenike! Vojnici koje vidite na fotografijama i još stotine u čeličani Azovstalj branili su Ukrajinu i cijeli civilizirani svijet po cijenu vlastitog zdravlja i života. Zar Ukrajina i svjetska zajednica sada nisu u stanju da ih zaštite i brinu se o njima?” Napisali su uz priložene fotografije.

Zatražili su i “trenutnu evakuaciju ranjenih vojnika na teritorije pod kontrolom Ukrajine”, gdje bi im se mogla pružiti neophodna pomoć.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp