Marin Miletić – Prekratak je ovaj život da bih bio ičiji nego svoj

Marin Miletić – Prekratak je ovaj život da bih bio ičiji nego svoj

Prekratko je ovo sve da bih bio ičiji nego – svoj. Pijem čašu vina u jednom zagrebačkom kafiću i prilazi mi čovjek, predstavlja se, zahvaljuje na onome što govorim u javnosti te kaže: „Osjeti se da nemate gazde koje slušate, čestitam na hrabrosti.“ Rekao sam mu ono što sam i vama ovdje svjedočio. Mene je Bog dragi “cijepio” od “moranja”. Ne, ne moram ništa. A mogu – sve, u Onome koji me jača. Ne vjerujem u moranja, u prisile, u slijepa slušanja.

Vjerujem u glas istine kroz koji nam Kralj Svemira progovara i nas poziva da ga slijedimo i budemo primjer. Onda mi tako živimo, a koji to prepoznaju znaju da se može i tako. I da tada ulazimo u jednu dimenziju koja toliko toga otkriva, čini drugačijim, sve je jasnije, boje su bistrije.

Rekao sam ovom dobrom čovjeku da nikada neću napraviti ništa ili reći nešto što u svom srcu ne osjećam istinom. Rekao sam mu da sam davno svoj život predao u ruke dobrog Boga i da mu vjerujem. Oluje? Težine? Ne zanimaju me. Ja vjerujem. Da će sve biti dobro i samo – idem naprijed. Mijenja me jako. Gotovo bih rekao na dnevnoj razini. Prekratak je ovaj život da bih živio nečije druge snove, nečije druge želje, nečija nadanja.

Na koncu, Kralj Svemira, kada me zamislio, a zamislio je mene kao i tebe (da, da, nema slučajnosti) – nije htio da budem kopija. Ne, ne. Dao mi je jedan talent, ja sam ga umnažao. I nikada nisam odustajao. Govorio sam često svojim gimnazijalcima da sam dobio samo jedan dar: upornost. Ja nikada ne odustajem. Inače, Stvoritelj ne stvara kopije. I ti si unikat. Borba je puno. Ne mogu ih voditi sve. Neki misle da bih trebao, baš sve, ali nemojte me idealizirati, nisam ja nikakav heroj. Ja sam mali čovjek potreban Božje milosti koji sam odlučio reći DOSTA! – onima koji su me htjeli ugušiti. 

Građani su prepoznali moju borbu, nagradili me i poslali u Hrvatski sabor. Budući smo kupili 6 milijuna doza bocke do kraja 2021. godine (HDZ je kupio). Budući da mafija pandemijskog marketinga ne odustaje, budući da Gates i ekipa najavljuju zastrašujuće viruse preko svojih kristalnih kugli najesen, a u Saboru imamo što imamo – ja sam taj koji vodi tu borbu. I pobijedit ćemo. Neću dopustiti podjele, neću pasti na fore i bačene kosti ovih i onih. To je moja bitka. I onih koji su sa mnom u tome. Slobodni ljudi. A pritom neka svatko po svojoj savjesti vodi svoje bitke.

Rekao sam neki dan jednoj gospođi. Pa evo i vama ću reći: nikada vam neću biti netko tko bi se vama svidio. U odijevanju, u naušnicama i mojim tetovažama, u mom Pink Floydu i Hillsongu, u treninzima i misama, u uživanju vožnje motorom, u nastupima. Ja sam Marin. I ostat ću – Marin. Tko u tome nešto prepoznaje, Bogu hvala. Tko ne vidi apsolutno ništa – uopće me ne zanima. Kratak je ovaj život. Da bih bio ičiji nego – svoj.

I još nešto: mač uvijek rađa novi mač. Samo ljubav mijenja. To smo barem trebali naučiti od Učitelja. Pa tko god želi mijenjati ikoga – recept imate.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp