Izraelska vojska ubila poznatu novinarku Al Jazeere u vrijeme racije na Zapadnoj obali

Jenin (Palestina) – Izraelske trupe su u srijedu ubile dugogdišnju novinarku Al Jazeere Shireen Abu Aqleh dok je pratila raciju u izbjegličkom kampu Jenin na okupiranoj Zapadnoj obali, izvijestio je AFP.

Al Jazeera i palestinsko ministarstvo zdravlja potvrdili su smrt Abu Aqleha (51), istaknute ličnosti u arapskoj novinskoj službi kanala.

Izraelska vojska potvrdila je da je u srijedu rano ujutro izvela operaciju u izbjegličkom kampu Jenin, uporištu palestinskih oružanih snaga na sjeverno – zapadnoj obali.

Dodaje se da je došlo do razmjene vatre između osumnjičenika i sigurnosnih snaga i da se istražuje da li su “novinari ranjeni, vjerojatno palestinskom paljbom”.

Tenzije su porasle posljednjih mjeseci jer se Izrael bori s valom napada u kojima je od 22. ožujka poginulo najmanje 18 ljudi, uključujući arapsko-izraelskog policajca i dvojice Ukrajinca.

Izraelska vojska je za neke od napada okrivila stanovnike Jenina i pojačala je operacije u tom području posljednjih tjedana.

Ukupno 30 Palestinaca i tri izraelska Arapa poginulo je u istom razdoblju, prema podacima AFP-a, među kojima su počinitelji napada i oni koje su ubile izraelske snage sigurnosti u operacijama na Zapadnoj obali.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp