Kaos na kripto tržištu – Panična rasprodaja kriptovaluta dok vrijednost digitalnog novca vrtoglavo pada

Panična rasprodaja na kripto tržištima se nastavlja, pri čemu je vrijednost bitcoina pala ispod razine od 27.000 dolara.

Najveća svjetska kripto valuta je potonula za 2,42 posto, na trgovanju u srijedu navečer do 23:44 sati po istočno-američkom vremenu, prema podacima Coin Matrixa. Eter se strmoglavio za 4,93 posto, prenosi CNBC.

Snažan pad kriptovaluta i dionica uslijedio je nakon što je američki Ured za statistiku rada objavio da je inflacija u SAD-u porasla za 8,3% na godišnjem nivou, nešto više od prognoza ekonomista koje je anketirala kompanija Deu Johns

Taj podatak je dobrano zabrinuo investitore i naveo ih da „izađu“ iz rizične imovine, uključujući kriptovalute. Cijene kriptovalute se i dalje kreću u velikoj korelaciji s indeksom S&P 500 i odnedavno, s Nasdak Kompozitom.

„Tržište kriptovaluta je pod pritiskom već́ neko vreme. Federalne Rezerve ostaju pri odluci da podižu kamate što je, generalno, izazvalo veliki strah na tržištu, pa se tako nastavlja pad dionica i kripto imovine“, kaže Michael Rinko, suradnik u brokerskoj kući AscendEks.


Ovo je drugi put u ovom tjednu da je bitcoin pao na razinu od oko 29.000 dolara. Analitičari kažu da je razina od 30.000 dolara psihološki prag za najveću kriptovalutu po tržišnoj kapitalizaciji i da bi mogao potonuti još dublje ako sklizne ispod te granice.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp