Izdaja u Hrvatskom saboru! Danas je većinom glasova Sabor usvojio Zakon o uvođenju eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj

Izdaja u Hrvatskom saboru! Danas je većinom glasova Sabor usvojio Zakon o uvođenju eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj

Za taj sramotni Zakon glasovalo je  danas 117 zastupnika, 13 je bilo protiv, a jedan suzdržan. Euro bi službenom valutom u Hrvatskoj trebao postati od 1. siječnja iduće godine, a prije nego u potpunosti zamijeni kunu, od 5. rujna 2022.godine cijene bi se iskazivale dualno, u kunama i eurima. 

Dvostruko iskazivanje cijena trebalo bi se produžiti i na 2023.godinu, pa bi cijene i tijekom 2023. trebale biti istaknute u obje valute. Tijekom cijele 2023. godine  građani neće imati trošak kod zamjene gotovog novca kune u euro, a to će moći činiti u bankama, Hrvatskoj pošti i Fini.

Ujedno će i nakon isteka tog roka, dakle neograničeno, građani moći u Hrvatskoj narodnoj banci (HNB) besplatno mijenjati novčanice kune za euro.

Uoči glasovanja dio oporbe se ponovno usprotivio uvođenju eura o ovom teškom ekonomskom trenutku.

Most, Suverenisti i Domovinski pokret su protiv uvođenja eura. Čestitam Vam! Pokazali ste danas da ste uz hrvatski narod.

Marijan Pavliček (Suverenisti) je izjavio da ih brine kako će građani preživjeti mjesec kada uđemo u eurozonu i kako će naši umirovljenici i radnici živjeti kada budemo imali euro.

Smatra kako je suludo ući u eurozonu u vrijeme najveće energetske krize EU-a u vrijeme najveće ekonomske krize i najveće inflacije u zadnjih dvadeset godina. “Nemojte srljati grlom u jagode. Nemojte srljati kao guske u maglu. Ne bi nam bilo prvi put u povijesti“, izjavio je gospodin Pavliček.

Ostaje nam da za sva vremena zapamtimo što su učinili „domoljubni“ HDZ, SDP i zeleno-crvena lijeva falanga, lažni liberali i „vječni ucjenjivači“ manjinci.

Ovo je put u totalnu ekonomsku propast hrvatskog naroda.

U zemlji gdje je prosječna mirovina 1950 kuna, prosječna braniteljska mirovina 2750 kuna (osim HRVI koji imaju više mirovine zbog stupnja invaliditeta), nacionalna mirovina je 1000 kuna, uvesti euro je suludo. Kako će se plaćati režije i hrana u eurima s ovako niskim standardom naših građana.


Očekuju se brojne ovrhe kuća i stanova u prve dvije godine uvođenja eura, ističu brojni ekonomski analitičari. Možda je i to cilj naših elita – da stranci pokupuju do kraja hrvatsku imovinu.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp