Trostruko cijepljena premijerka Novog Zelanda i mlada nada Klausa Schwaba Jacinda Ardern, pozitivna je na coronu


Mlada liderica Klausa Schwaba, premijerka Novog Zelanda Jacinda Ardern pozitivna je na corona virus i ima umjerene simptome, priopćeno je danas iz njenog ureda.

Novozelandske premijerka koja je uvela najstrože mjere u ovoj zemlji i svakodnevno prijetila svojim građanima da “neće biti slobode dok se na cijepe”. Ardern neće biti u parlamentu kada se bude raspravljalo o vladinom planu za smanjenje emisije gasova i prilikom rasprave o proračunu u četvrtak, međutim, „putni aranžmani za njenu trgovinsku misiju u SAD-u su, za sada, nepromijenjeni“, dodaje se u saopštenju, prenio je Reuthers.

Ardern je počela osjećati prve simptome u petak navečer, a danas je bila pozitivna na brzom antigenskom testu. Ona je u izolaciji od nedjelje, kada je njen partner Clarke Gayford bio pozitivan na testu.

Zbog korone, Ardern će morati biti u samoizolaciji do 21. svibnja, ali će neke dužnosti moći obavljati od kuće, prenio je Tanjug.

Novi Zeland je, inače, glasio kao otvoreni covid logor u prethodnih godinu i pol dana zbog čvrstih i strogih mjera koje nisu pomogle povećanju broja oboljelih i umrlih.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp