Damir Novotny : Ako cijene goriva dosegnu 20 kuna za litru, ljudi će morati jednostavno manje trošiti

Ugledni ekonomski analitičar Damir Novotny izjavio je za N1 televiziju da na kraju godine redovito dođe do tehničkog rebalansa proračuna jer neke pozicije treba promijeniti.

„U ovom proračunu možemo primijetiti dvije vrlo važne stavke. Inflacija je pomogla da se proračun vrlo brzo puni. U takvoj utrci, rastu brže i troškovi i porasla je i rashodovna strana, brže nego prihodi. To će se morati popuniti zaduživanjem”, izjavio je gospodin Novotny komentirajući najavljen rebalans proračuna.

„Prošle godine smo imali relativno brz izlazak iz krize. Iz krize 2020. godine zbog šireg konteksta, Hrvatska je vrlo brzo izašla iz krize i ostvarila nekakav višak. Sad se taj višak reflektira na ubrzavanje ekonomske aktivnosti koje neće biti onakvo kakvo je vlada planirala, ali ipak postoji rast ekonomije

Hrvatska ekonomija nije imuna na šokove i najmanji šok izvana se reflektira višestruko. Nije dramatično, sigurno nije apokaliptično. Mi koji dulje pamtimo se sjećamo i apokaliptičnijih vremena“ izjavio je gospodin Damir Novotny te dodao kako će se stvari promijeniti.

„Nema jeftine energije i neće je više nikada ni biti. Ako cijena goriva dođe na 20 kuna, potrošači će sigurno smanjiti svoju potrošnju“, zaključio je naš ugledni ekonomski analitičar Damir Novotny.

Dakle, iako naši vlastodršci govore o „fenomenalnim gospodarskim mjerama“ koje poduzima Vlada RH, činjenica je da nam je svakim danom sve skuplji život (velikoj većini građana), tako da i do sada nismo „tankali“ i vozili se kao „ludi“. Normalno, onih oko 2500 milijunaša u Gradu Zagrebu („teških“ od 5 milijuna do milijardu kuna na računima) mogu plaćati i 50 kuna po litri. No, to je neka druga priča….

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp