Džon J. Alta – Danas su mišljenja programirana od strane sustava

Džon J. Alta – Danas su mišljenja programirana od strane sustava

Bilo bi divno i krasno kada bi svatko zaista imao svoje vlastito mišljenje, pa bi se onda sukladno tome moglo ocijeniti što taj čovjek ili osoba uistinu zastupa; ali stvar je u tome da su „mišljenja“ – mahom programirana i nametnuta od strane institucija, vlasti i odgajatelja te se sukladno tome osoba ne postavlja onako kako želi i vjeruje, nego onako kako se od nje to traži.

Zbog toga je krucijalno da svatko uspostavi svoju domenu istinskog razmišljanja, jer bez toga nema uvažavanja koje se rađa tek kad se osjeti manevar osobnosti i originalnosti; jer ono što se prodaje na „placu“ i što svatko „zna“ – to je isključivo oblik propagande i ispiranja mozga. Stoga je i teško osobi prići, kada se zna da iza nje ništa ne stoji, osim usvojenih obrazaca i paradigmi koji uvjetuju njezino ponašanje i njezinu percepciju.

Isto tako, nemoguće je da netko u svemu vidi samo pozitivne stvari i strane, jer je to kategorički netočno te zapravo osobu čini slijepom, naivnom i zakinutom, a takav stav zapravo nikud ne vodi jer od blata čini cvijeće, čime miješa dobro i zlo te ne istupa protiv terora i ugnjetavanja; stoga svatko tko se ne bori protiv sistema, zapravo ne ulazi u bit i ne čini apsolutno ništa na planu strateškog oslobađanja duša i rađanja kozmičke svijesti.

A kakve su to osobe? – Je li svatko unikatan? – U nekoj apriori verziji sebe i je, ali budući da je natopljen lažima i derivatima kapitalizma, teško može u sebi pronaći intuitivni doseg svojeg bića. I multinacionalne korporacije promoviraju „vedrinu“, „sjaj“, „osmijeh“, „znatiželju“, „optimizam“, „veselje“, „radost“ itd. – a dobro znamo što iza toga stoji: trik koji želi porobiti i podrediti osobe nekom proizvodu ili usluzi.

Isto se odnosi i na političare. To je znak da nešto nije u redu, čim osoba uzdiže samo pozitivnu stranu, bez kritike. Na taj način gubi se rat, iako osoba vjeruje u onu neku „Isusovu“ pričicu, bajku ili krilaticu te shodno tome, ne radi ništa na planu borbe, već okreće lice na drugu stranu i ne želi ući u bit problema. To je kao psihijatrijski pripravak sedativa: „sada će ti biti bolje“, „samo misli pozitivno“ – možeš misliti… Upravo to je dubioza koju je potrebno iskorijeniti.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp