Mislav Kolakušić za medije: “Od embarga na rusku naftu i plin štetu će trpjeti samo građani EU-a, a profitirat će SAD”

„Vodstvo Europske Unije uništava budućnost Europe, kao što HDZ uništava budućnost Hrvatske“, izjavio je europarlamentarac Mislav Kolakušić. 

Kolakušić također smatra kako će građani Hrvatske i cijele Europske Unije biti veliki gubitnici politike današnjeg vodstva EU.

„Prije dvije godine su bez ikakvog medicinskog razloga nametnuli lockdown koji je teško naštetio europskoj ekonomiji i siromašne građane Europe još više osiromašio. Sada žele uvesti embargo na rusku naftu i plin. Kome će taj embargo koristiti? SAD će biti mega dobitnik na europskoj lutriji. A, građani Europe mega gubitnici. Može se zato reći da je embargo usmjeren zapravo prema nama, građanima Europe, jer ćemo mi trpjeti njegove najjače posljedice u vidu enormnog porasta cijena energenata, a posljedično i apsolutno svih cijena te se može očekivati dosad nezabilježena inflacija’, dramatičan je naš eurozastupnik Mislav Kolakušić.

 „Sve te posljedice će direktno osjetiti građani u svakom kutku Unije. Istovremeno, nitko od onih koji krize izazivaju i produbljuju svojim odlukama neće osjetiti nikakve teškoće u svojim životima. Nesposobni birokrati tipa Andreja Plenkovića drmaju Europskom Unijom i više nije dovoljno da ih se ukloni samo u njihovim zemljama, moraju biti uklonjeni i s europske političke scene“, tvrdi naš eurozastupnik Kolakušić.

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp