Marina Papec – Življenje zemaljskog raja


Što smo dublje povezani sa sobom, to smo snažnije zaronjeni u istinu. Kažu da svatko ima svoju istinu, no kad se iziđe iz uma u oblast duha, u polje duboke povezanosti sa sobom, što je u svojoj biti povezanost s Izvorom, istina je samo jedna i ista za sve. Ta je istina uvijek mirisna, svjetlosna i Ljubavna. Ona ne negira mrak, ali ga je osvijetlila.

U neku ga je ruku “nadrasla”. Zato nema potrebu više koketirati s njime, zalaziti u njega, baviti se njime, prisjećati ga se u starim oblicima. Ako se na tren mrak i pojavi, zna da je u svjetlosti istine on samo iluzija. I neće mnogi u to povjerovati, no oni koji hoće, spoznat će i živjeti Raj na Zemlji.

Duša je na ovaj svijet došla između ostalog i da bi u njega otisnula čistoću. Pitanje čistoće duše teško je obuhvatiti umom jer je on pun ograničenja i naputaka iz kolektiva o tome što je dobro, a time po njemu i čisto, a što ne.  Duša savršeno poznaje polje Ljubavi i čiste namjere. Poznaje ga onako kako um to nikada neće moći shvatiti. Za nju je bezuvjetna Ljubav možda i jedino mjerilo čistoće.

Duša zna da svaka misao, a kamoli riječ ili djelo nose svoju energiju i osjete se u svemiru. Ona nepogrešivo zna koja je namjera iza čega, zna iz kojeg je registra nešto izgovoreno, učinjeno ili pomišljeno. Ako je u pozadini Ljubav, što god da jest, kako god da jest, duša u ovaj svijet donosi otisak čistoće i unosi ravnotežu. Svijest o tome tko smo i kamo idemo uvelike pridonosi tome. Služenje iz Ljubavi također. Budimo glasnici čistih namjera.

Ljudi teško mogu povjerovati u življenje zemaljskog raja iz razloga što ih se velika većina pouzda samo u racionalni dio postojanja. Kroz racionalnost možemo percipirati tek mali dio stvarnosti, toliko malen da nam se život u tom slučaju svodi na vrlo ograničeno iskustvo, čak i ako se putem na ovozemaljskoj razini ostvarimo na brojnim poljima.

Nadići racionalnost ne znači zaći u naivnost, lucidnost i iracionalnosti, već shvatiti da postoje brojni i duboki aspekti postojanja koji se ne mogu, a time i ne trebaju opravdati logikom, niti dostupnim znanjima. Već samo priznavanje i prihvaćanje tih aspekata mijenja prvobitnu sliku našeg poslanja na ovom svijetu.

Nije na nama da znamo koje sve mogućnosti postoje, ali je na nama da se otvorimo za njih.

U tome je sva tajna življenja zemaljskog raja. Taj svijet doista postoji i svakom su biću vrata u njega otvorena. Pitanje je samo hoće li to shvatiti i krenuti prema njima.

Hvala, Živote…

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp