Uskok istražuje nabavu uređaja za devet milijuna kuna koju je potpisao ministar zdravstva Vili Beroš


Uskok istražuje sumnjivu nabavu intraoperativnog uređaja koji je Ministarstvo zdravstva za KBC Sestre milosrdnice platilo 11,2 milijuna kuna s PDV-om, priopćilo je Ministarstvo zdravstva.

Uskok traži od nas da dostavimo neku dokumentaciju, ali nije zvao na razgovore, koliko ja znam, izjavio je državni tajnik Ministarstva zdravstva Tomislav Dulibić. Na sumnjivu nabavu ukazao je u medijima prošli mjesec, ustvrdivši da je uređaj kupljen za devet milijuna kuna plus PDV, da je preplaćen više nego dvostruko te da je Ministarstvo vrlo brzo odobrilo tu kupnju.

Iznos je procijenjen pri raspisivanju natječaja u studenome 2020. godine, a konačna odluka o izabranom ponuditelju, tvrtki Endomedic, objavljena je 22. veljače. 2022.godine.

 Samo dan kasnije iz Ministarstva su dali suglasnost na odabranu ponudu, što je jako brzo.

To je za list 24sata potvrdio i dr. Ivan Milas, predstojnik Klinike za tumore, navodeći kako je godinama pisao molbe za prioritetnije uređaje, kao što je novi kolonoskop, koji se koristi za puno više pacijenata, a postojeći je star 20 godina.

Milas je tražio CT simulator jer su imali 17 godina star, a pisali su i molbe Ministarstvu zdravstva za uređaje za zračenje i anesteziološke aparate. Niti jedna molba nije prošla, dok je ova za intraoperativnim uređajem brzinski odobrena. Potpisao ju je ministar Vili Beroš, potvrdio je državni tajnik Tomislav Dulibić, koji je ujedno bio i u Upravnom vijeću KBC-a Sestara Milosrdnica.

Ministar Beroš tvrdi da je sve bilo „čisto“ i da je natječaj ispravno proveden.

Izvor: vecernji.hr

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

 

 

 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp