Postavljanje kontroverzne klupe na Zrinjevcu izazvalo reakciju

Jučer je nepoznati muškarac obojio u crno prednji dio klupe koja je povodom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije, na prijedlog Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Zagreba, jučer postavljena na Zrinjevcu.

Nakon toga su došli radnici Zrinjevca koji su sanirali štetu. Klupa je ponovno ukrašena duginim bojama te je vraćena na svoje mjesto. Također je objavljeno da će se treći zagrebački Pride Ride održati 25. lipnja 2022. godine. Povorka ponosa na biciklima i ove će godine zauzeti zagrebačke ulice kako bi upozorili na diskriminaciju i nasilje koje LGBTI osobe trpe te poručili da od borbe za svoja prava neće odustati sve dok ne ostvare potpunu ravnopravnost, priopćila je inicijativa Ponosni Zagreb povodom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, bifobije i transfobije.

Uglavnom , postavljanje klupe u duginim bojama uslijed sveopće svjetske krize, Gradom Zagrebom koji vapi za obnovom, doista ne bi trebao biti prioritet gradske vlasti, ali to pokazuje potpunu nesposobnost vladajuće koalicije (Možemo-SDP) u Zagrebu. Naš narod bi na sve to dodao – kaj je preveč, ni s kruhom ni dobro.

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp