Ivan Lovrinović – Otvoreno pismo predsjedniku RH Zoranu Milanoviću

Ivan Lovrinović – Otvoreno pismo predsjedniku RH Zoranu Milanoviću

Poštovani gospodine Predsjedniče,

Vaša izjava koja je odjeknula putem medija o neustavnosti odluke Ustavnog suda već se dugo očekivala. Očekivali smo je mi iz stranke Promijenimo Hrvatsku, ali i svi građani koji već godinama prate što se događa u trodiobnoj vlasti.

Podsjećamo na neke ključne odredbe Ustava RH:

Čl.1, st. 2 – U Republici Hrvatskoj vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu kao zajednici slobodnih i ravnopravnih državljana.

Čl.1, st. 3 – Narod ostvaruje vlast izborom svojih predstavnika i neposrednim odlučivanjem.

Čl.2, st. 1 – Suverenitet Republike Hrvatske neotuđiv je, nedjeljiv i neprenosiv.

Na temelju citiranih odredbi Ustava, Ustavni zakon o Ustavnom sudu koji daje pravo Ustavnom sudu da ocjenjuje ustavnost pitanja za izmjenu Ustava, iako su ispunjeni uvjeti iz članka 86, sam je za sebe neustavan, jer se time Ustavni sud postavlja iznad volje naroda što je neustavno. To je dovoljan dokaz da Ustavni sud djeluje izvan sustava i izvan Ustava, jer da ima odgovornosti i samokritičnosti, već bi odavno taj zakon proglasili neustavnim i tražili njegovu izmjenu.

I da, slažemo se s Vašom izjavom da je tim činom Ustavni sud izvršio državni udar. Ustavni sud je politički sud koji je sluškinja izvršnoj vlasti u kojemu dominantno sjede isluženi političari s tankom stručnom podlogom te malim ili nikakvim ranijim iskustvom. Tako komponiran Ustavni sud je jamstvo da neće nikada funkcionirati u interesu naroda.

Druga velika primjedba na rad Hrvatskog sabora i Vlade Republike Hrvatske, ali indirektno i Vas kao Predsjednika koji ste zaduženi za obranu RH i očuvanje suverenosti, odnosi se na najavljeni novi međunarodni ugovor sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom (SZO) Naime, spomenuta organizacija pripremila je nacrt odluke koji je poslala svim parlamentima u svijetu s prijedlogom da u budućim pojavama epidemija ona jedina i isključivo propisuje mjere i upravlja zdravstvenom krizom, a nacionalni zdravstveni sustavi bi samo provodili njene odluke i mjere.

U javnim medijima se o tome ne govori, ali iz onoga što se može saznati, radi se o pokušaju ozbiljne destabilizacije ustavnopravnog poretka i suverenosti Republike Hrvatske te predaja ovlasti nad zaštitom zdravlja građana nekoj stranoj instituciji. Prema volji naroda kojemu pripada sva vlast u Republici Hrvatskoj i prema važećem Ustavu Republike Hrvatske, nitko osim samog naroda nema ovlasti u ime države i naroda predati ovlasti upravljanja državnim tijelima Republike Hrvatske bilo kojoj osobi ili instituciji izvan Republike Hrvatske te će takvi sporazumi biti nevažeći na teritoriju Republike Hrvatske, a potpisnici takvih sporazuma bi trebali biti pravno procesuirani – kao izdajnici.

Treća velika primjedba na rad Hrvatskog sabora i Vlade Republike Hrvatske, ali indirektno i Vas kao Predsjednika odnosi se na prošlogodišnje usvajanje izmjena i dopuna Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti koji potpuno suprotno odredbama Ustava RH dozvoljava segregaciju građana Republike Hrvatske na osnovu nekakvih zdravstvenih potvrda. Taj zakon je usvojen u Hrvatskom saboru unatoč prosvjedima hrvatskih građana i jasnom porukom da to nije volja naroda. Prije toga je Vlada premijera Plenkovića putem Stožera civilne zaštite i odlukom o uvođenju Covid potvrda, onemogućila ulazak saborskih zastupnika na sjednice Sabora. Time se Vlada postavila iznad Hrvatskog sabora što je također čin državnog udara.

Podsjećam na neopravdanost uvedenih mjera:

  • SARS-COV2 nije nikada izoliran i prema tome nije nikada dokazan kao uzročnik bolesti KOVID19.
  • Tzv. cjepiva protiv bolesti COVID19 dokazano ne sprječavaju zarazu, prenošenje zaraze, oboljenje i smrt osobe, ali isto tako dokazano povećavaju vjerojatnost hospitalizacije kao i teška oboljenja i smrt od nuspojava tog tzv. cjepiva. Tzv. cjepivo nije klasično cjepivo već genetski pripravak.
  • Zakonom propisane COVID potvrde time nemaju nikakvu zdravstvenu svrhu već su korištene samo kao prisila na uzimanje dokazano štetnog i potencijalno vrlo opasnog genetskog pripravka. Koristile su se u političke svrhe stranke na vlasti, zastrašivanje javnosti i ograničavanje pristupa radnom mjestu.

Za sve ove navode i zloporabu ovlasti su prije nekoliko mjeseci predane Kaznene prijave na DORH i na USKOK, ali prema javnosti dostupnim podacima, ti sudski procesi još nisu niti započeli. Takvim činom je izazvano ogromno nepovjerenje građana u sve državne institucije, od Hrvatskog sabora i Ustavnog suda do rada svih ministarstava i pravosuđa.

Kako je i Vas i zastupnike u Hrvatskom Saboru izabrao narod i kako ste obećali časno služiti narodu i državi, a vezano uz sve gore navedeno, ovim putem Vas pozivamo da zaštitite interes naroda i države na način da:

  1. U skladu sa svojim ovlastima i voljom naroda, odmah i bez odgode pokrenete raspuštanje Hrvatskog sabora i raspisivanje novih izbora za zastupnike u Hrvatskom saboru, tzv. parlamentarne izbore. Zastupnici hrvatskog naroda izabrani u Hrvatski sabor potpuno su zanemarili i izdali interes građana koji su ih birali te više ne postoji niti najmanje povjerenje kojim bi se opravdalo njihovo zastupanja građanskih interesa;
  2. U skladu sa svojim ovlastima i voljom naroda, osigurate slobodu medija u Republici Hrvatskoj i pravednu predizbornu kampanju svim prijavljenim političkim opcijama;
  3. Pokrenete proces raskida ugovora INA-MOL zbog pravosudne osuđujuće presude Ivi Sanaderu čime su dokazane kriminalne okolnosti koje su nanijele ogromnu štetu našem gospodarstvu;
  4. U skladu sa svojim ovlastima i voljom naroda, izvijestite predstavnike Republike Hrvatske pri SZO da nemaju nikakve ovlasti potpisivanja sporazuma sa SZO u bilo kakvim okolnostima, već da će RH biti suverena i surađivati sa SZO, ali da će samostalno odlučivati o zaštiti zdravlja svojih građana.
  5. U skladu sa svojim ovlastima i voljom naroda, kod DORH-a inzistirate na hitnom provođenju pravosudnih procesa sukladno podignutim kaznenim prijavama protiv protagonista COVID19 mjera;

Slažemo se s Vama da Ustavni sud treba ukinuti jer je svojim djelovanjem dokazao da djeluje u interesu političkih struktura na vlasti, a protiv općeg dobra. Pokrenut ćemo e-peticiju kojom ćemo pozvati građane da se izjasne jesu li za ukidanje Ustavnog suda, pa Vas molimo da Vi budete među prvima koji će to učiniti. Neka ova inicijativa bude početak okupljanja i dalekosežnih korjenitih promjena – toliko potrebnih Hrvatskoj.

Na kraju; molim Vas, prekinite beskorisne polemike s premijerom Plenkovićem koje dodatno obeshrabruju ljude i umjesto toga pozovite na totalni građanski neposluh kao uvod u izvanredne izbore, ukoliko procijenite da raspuštanje Sabora ne možete provesti sami.

S poštovanjem!

Prof.dr.sc. Ivan Lovrinović

Predsjednik stranke Promijenimo Hrvatsku

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp