Ivan Lovrinović – Ruše kunu, ali sigurno ruše i euro

Ivan Lovrinović – Ruše kunu, ali sigurno ruše i euro

Guverner HNB-a Vujčić je rekao: “Uvest ćemo euro unatoč visokoj inflaciji”. Na ovakve bahate izjave smo već naučili od Plenkovića čiji obrazac ponašanja slijede i poslušnici. Nema smisla više komentirati hrpu neistina i laži na temu eura koje se provlače kroz medije jer to nema veze s mozgom i imat će velike negativne posljedice.

Riječ je o političkoj odluci HDZ-a i njegovih trgovačkih partnera kojom, uz prethodne loše odluke, hrvatsku definitivno vode na koloniju i time ubrzavaju siromašenje ionako ugroženog naroda. Posebno ne mogu shvatiti kako na sve ovo mirno gledaju branitelji. Oni su se prvi trebali dići u obrani kune za koju su, između ostaloga, ratovali.

Bezbroj puta sam rekao da je euro samo za najbogatije zemlje; da će slabije zemlje poput Grčke, Portugala, Španjolske i druge kontinuirano slabiti; da će plaće realno padati jer će se konkurentnost održavati smanjivanjem plaća i mirovina te drugih socijalnih prava.

Poslušnici nikada ne biraju slobodu, razvoj, suverenitet i rad nego posluh, ovisnost, totalitarizam i kupljenje mrvica koje padaju sa stola bogatih u EU. No, ono što nam govore da je EU otok sigurnosti i prosperiteta u nemirnom svijetu je teška obmana. EU, a posebno eurozona (zemlje koje su prihvatile euro) postali su izvor nestabilnosti. Doslovno se guše u dugovima koji i dalje bujaju. EU je Unija dugova i oni će srušiti euro.

Europska središnja banka je postala jedna od najvećih tiskara novca bez pokrića na svijetu. U 2015.godini bilanca ESB-a je bila dvije tisuće milijardi eura, a danas devet!!! Znači; u samo šest godina otisnuto je bez pokrića 7000 milijardi eura. I te i takve eure bez pokrića nama predstavljaju kao izvor sigurnosti i stabilnosti.

Sjetimo se kako je završila bivša Juga u kojoj je štamparija na Topčideru lifrala hrpe dinara bez pokrića, a ona je bila mali pogon u odnosu na onu u Frankfurtu. Takva golema rijeka eura bez pokrića rukavcima se širi diljem EU i lovi ograničene količine realnih dobara. Financijski kapitalizam s financijskom oligarhijom na vrhu piramide nema drugo rješenje niti ga traži.

Emisija eura bez pokrića je živo blato takvog sustava u kojemu će se utopiti uz brojne kolateralne žrtve, a to su oni slabiji i nezaštićeni. Rusko-ukrajinski rat i obračun SAD i Kine dodatno će destabilizirati EU i slijedi pojačana stagflacija – što znači rast inflacije uz istovremeni pad BDP-a. To je najgora bolest koja može zahvatiti neki sustav. Budući da u EU dokazano nema solidarnosti u takvim situacijama, slijedi proces dezintegracije unutar eurozone.

Jedino je još ostala jesen kada se očekuje novo korona nasilje i rast inflacije što bi uslijed velikih prosvjeda i totalnog građanskog neposluha neminovno moralo rezultirati padom Vlade i vodstva HNB-a, te poništenjem odluke o uvođenju eura. Sustav, poput eurozone, koji u sebe uvlači članice koje nisu spremne i teško su bolesne mora na kraju sam oboljeti i propasti. Zaključno; jest da Plenković i Vujčić ruše kunu, ali ruše i euro. Povijest se ponavlja.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp