Milanović poručio švedskom europarlamentarcu da je ološ i fašist

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović oštro je danas odgovorio na prijetnje švedskog europarlamntarnog zastupnika Charliea Weimersa, da veto može biti obostran te ga nazvao “zatucanim islamofobom”, “ološem” i “fašistom” i pritom mu poručio da “si nosi taj svoj prljavi novac”.

Weimers je, naime, nakon Milanovićeva inzistiranja da Hrvatska treba blokirati ulazak Švedske i Finske u NATO, dok BiH ne promjeni svoj Izborni zakon, poručio na Twitteru da veta mogu biti dvosmjerna i da dvije zemlje (Finska – Švedska) u europski proračun uplaćuju milijarde, a Hrvatska iz njega prima milijarde.

Isto važi i za Next Generation EU, kao i druge fondove… – napisao je švedski eurozastupnik.

„To je fašist, zadnji ološ i neka si nosi taj svoj prljavi novac. On će prijetiti Hrvatskoj“ – rekao je Milanović danas u Zaboku, gdje je prisustvovao Danu Grada.

Zatim je dodao da je Turska ta koja se sluša i da Hrvatske tamo nema jer ju, kako je naveo, predstavljaju „bijedne bube“.

Ocijenio je da je Hrvatska u situaciji u kakvoj nikada nije bila i da bi ambasador Hrvatske u NATO-u po svemu što se trenutno događa trebao biti neutralan kad je u pitanju članstvo Švedske i Finske.

Ne bude li, ok, neću ga ja proganjati. On ide u mirovinu, ali on ima suprugu koja je isto ambasador, a koja je mlađa od mene. Ne smije se nikome zamjeriti. Što će napraviti Mario Nobilo? Nešto će napraviti. To će svakako doći u parlament“, rekao je Milanović.

Fućkaš njih i njihov novac, to su ucjene – rekao je Milanović o prijetnji švedskog evroparlamentarca da mogu uložiti veto na novac koji Hrvatska dobiva iz EU.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp