Donedavno su ovo smatrali teorijom zavjere – Tajvan spaja kovid putovnicu s osobnom iskaznicom


Tajvanski digitalni certifikat COVID-19, koji se koristi kao dokaz o izvršenom cijepljenju i rezultatima testa SARS-CoV-2, sada će uključivati nacionalni broj osobne iskaznice pojedinca, izvještava Taipei Times.

Centralni epidemiološki komandni centar (CECC) priopćio je da će digitalni certifikati koji evidentiraju primljena cjepiva, objavljeni 1. siječnja ove godine, sada uključivati nacionalni broj osobne iskaznice i da će od osiguravajućih kompanija zahtijevati dozvole stanovnicima da koriste COVID-19 certifikate za podnošenje tužbi.

Osiguravajúe kompanije kritizirale su ovaj potez, ističući da će biti teško provjeriti zahtjeve za tužbe jer digitalna COVID-19 putovnica ne sadrži liječničke podatke, koji su potrebni u slučaju sporova.

Državni sustav Covid-19 putovnica već se suočavao s kritikama zbog privatnosti podataka čak i prije nego što je objavljeno da će zdravstvena propusnica sada uključivati nacionalni broj osobne iskaznice osobe koja ju nosi, a stručnjaci su upozoravali na mogućnost njene zlouporabe.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp