Marina Papec – Nismo na ovaj svijet došli “samo” živjeti


Došli smo iskusiti i ispunjenje, gorljivu unutarnju radost, iskru života ili nešto što u nedostatku drugih riječi jednostavno zovemo srećom. Što smo svjesniji, to nam je jasnije da su osjećaj svrhe, radosti i ispunjenja važni pokazatelji na našem putu te da su njegov neizostavni dio.

Ako kao takvi izostaju, svjestan će čovjek biti u stanju preokrenuti svemir kako bi spoznao u čemu je stvar i oživio ih u svom iskustvu. Onaj koji nema svijest o tome, smatrat će jednostavno da je žrtva okolnosti, da mu sreća kao takva nije dana i da ne posjeduje ni tračak slobodne volje. Sreća, ispunjenje, osjećaj svrhe, unutarnja radost, inspiracija i povjerenje u Život su stanja duha.

Ona se kao takva ne mogu uistinu proizvesti racionalno niti kroz vanjske okolnosti, ma koliko nam iste išle na ruku. Ta stanja zahtijevaju promjenu svijesti iz nedostatka u obilje, iz straha u Ljubav, iz kontrole u prepuštanje, iz logičkog u mistično.

Zahtijevaju potpuni zaborav svih naučenih programa i duboki zaron u svoju nutrinu.

Nismo na ovaj svijet došli “samo” živjeti. Došli smo na mnogim razinama spoznati daleko više i dublje. Ako u našem životnom iskustvu nema svakodnevne bezrazložne iskričave radosti i strasti, zaboravili smo tko smo. I ne samo to – time i one oko sebe navodimo na zaborav. Probudi se u radosti. Zato si tu.

Hvala, Živote.

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp