Vlada Grčke će isključivati struju teškim industrijama zbog uštede energije

Vlada Grčke priprema plan za izvanredne situacije za uštedu i isključivanje električne i druge energije u slučaju potpunog i dužeg prekida isporuke ruskoga plina.

Izvanredna isključenja struje radnim danima će obuhvatiti “energetski intenzivne industrije” , objavili su grčki mediji.

Mediji navode da je takva mogućnost isključena u bliskoj budućnosti jer je nađeno rješenje za plaćanje plina ruskom “Gazpromu”, ali da neizvjesnost i razmjeri ruske agresije na Ukrajinu, zahtijevaju niz intervencija koje će u Grčkoj dovesti do ograničenja potrošnje električne energije kao i cestovnog prijevoza.

Također se navodi da će se u “ekstremnom scenariju” potpunog prekida isporuke ruskog plina usred grčke turističke sezone aktivirati plan naizmjenične rotacije isključenja električne energije u intervalima tijekom radnih dana.

Cilj nije da se isključi električna energija domaćinstvima, tvrtkama koja su na niskonaponskoj mreži, hotelima i javnoj infrastrukturi kao što su bolnice, škole, vrtići.

Prekide u opskrbi strujom imat će  teška industrija i tvrtke koje se strujom opskrbljuju sa srednjo -naponske mreže.

Vlada Grčke razmatra i povratak rada na daljinu radi uštede energije u tvrtkama kao i smanjenju korištenja automobila za cestovni prijevoz.

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

 

 

 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp