Chistine Lagarde, Predsjednica ECB-a : Kriptovalute ništa ne vrijede

Chistine Lagarde, Predsjednica ECB-a : Kriptovalute ništa ne vrijede

Predsjednica Europske središnje banke, Christine Lagarde osvrčući se na kriptovalute, rekla je u intervjuu na nizozemskoj televiziji da one u suštini „ništa ne vrijede“ jer im nedostaju osnovna sredstva „kao sidro za sigurnost“ –  poziva da se one zakonske reguliraju.

Gospođa Lagarde je to izjavila u intervjuu za nizozemski televizijski program “College Tour”.

Govorila sam čitavo vrijeme da je kripto imovina vrlo špekulativna, vrlo rizična imovina. Moja skromna ocjena je da to ništa ne vrijedi. Valuta se ne zasniva na nečem solidnom, nema osnovnih sredstava koja bi djelovala kao sidro sigurnosti”.

Dodala je da je zabrinuta zbog ljudi koji spekuliraju na tržištu kriptovaluta sa svojom životnom ušteđevinom, jer možda nisu svjesni rizika. Lagarde je rekla da je zabrinuta za one „koji nemaju razumijevanja za rizike, koji će sve to izgubiti i koji će biti strašno razočarani, zbog čega vjerujem da to treba regulirati“,

U siječnju 2022. godine  pozvala je na globalnu regulaciju bitcoina, kazavši da je digitalna valuta korištena za pranje novca i zalažući se za pravila koja bi zatvorila povezane rupe.

Izgleda da će oni koji su štedjeli u kriptovalutama dobiti po „njonji“. Novac nije siguran niti u bankama koje ionako drže 4, 5 svjetskih obitelji, pa nama običnim građanima ostaje čarapa kao jedini izlaz (ako uopće i imamo novca za staviti u čarape).

S obzirom na rast inflacije, cijene hrane idu u nebo, režije i benzin također, građani se bore za preživljavanje, kriptovalute izgleda ostaju samo za “pernate životinje” da se zabavljaju u slobodno vrijeme.

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp