I to se dogodilo, CNN priznao da mRNA cjepiva loše utječu na čovjekov imunitet


Više od 18 mjeseci nakon njihovog objavljivanja, mreža za širenje lažnih vesti CNN sada ispituje da li mRNA cjepiva protiv Covid-19 mogu smanjiti imunitet. Radi se o fenomenu o kojemu mi pišemo već mjesecima.

U članku objavljenom prošlog petka u kojem se analizira “ Potraga za dugotrajnijim cjepivima protiv Covid-19 ” i kako se prodorne infekcije za dvostruko cijepljene i pojačane osobe nastavljaju ubrzanim tempom, CNN je priznao da znanstvenici pokušavaju otkriti zašto imunitet nakon cijepljenja vrtoglavo pada.

Postoji još jedan dio slagalice imuniteta koju znanstvenici hitno pokušavaju riješiti, a to da li je pad našeg imuniteta možda rezultat mRNA tehnologije koja se koristi za pravljenje nekih cjepiva protiv Covid-19, poput onih koje su razvijene od strane Moderne i Pfizer/BioNTech-a, a koji su prvi u svijetu koristili ovu platformu.”

Zagovornik cjepiva dr. Anthony Fauci, koji je intenzivno gurao mRNA cjepiva skoro dvije godine, dao je doprinos članku, ovog puta tvrdeći: “Neke platforme za cjepiva daju vrlo visok stupanj zaštite, ali trajnost nije jako duga.”

Zatim se nadovezao za neuspjelu eksperimentalnu mRNA tehnologiju rekavši: „Imamo zaista sjajnu platformu s mRNA… Ali hajmo pokušat biti još bolji.“

Točka razgovora je također bila podržana u “Dobro jutro Ameriko” prošlog tjedna, s višim medicinskim suradnikom ABC Newsa koji je priznao da bi mRNA cjepiva i naknadne booster doze mogle uništiti imunološki sustav.

Doista, najnoviji članak CNN-a odražava ono o čemu mi i mediji slični nama izvještavamo već mjesecima, naime da cjepiva slabe imunološki odgovor tijela, čineći ljude ranjivima na ponavljajuće infekcije.

Anomaliju je prvi prijavio istraživač cjepiva Alex Berenson, koji je istakao alarmantno priznanje britanske vlade da nivo antitijela izgleda niži kod ljudi koji su bili zaraženi Covid-om 19 nakon cijepljenja.

“Ono što Britanci kažu je da sada otkrivaju kako cjepivo ometa urođenu sposobnost vašeg tijela nakon infekcije da proizvodi antitijela ne samo protiv šiljastog proteina već i drugih dijelova virusa”, objasnio je tada Berenson.

CNN navodi:
Sjedinjene Države su sada u fazi pandemije kada se zdravstveni službenici bore sa činjenicom da će nacija, kako bi održala imunitet protiv Covid- 19 u zajednici, morat biti prisiljena ljudima davati redovite booster doze, ili će u protivnom morat izradit potpuno novo cjepivo..

Izjava najavljuje da bi se mediji uskoro mogli potpuno distancirati od neuspjelog cjepiva, piše Berenson.

Ono što vidite ovdje su prvi koraci ka službenom priznanju da su mRNA cjepiva podbacila i da nove cjepiva moraju stići prije ili kasnije”, napisao je.

Tako će biti dozvoljeno da se u roku od nekoliko mjeseci razviju nove kampanje“, predviđa Berenson. “Bijela kuća će opravdati neuspjeh cjepiva kao neuspjeh javnog mnijenja, tvrdeći da je ‘kolebljivost u vezi s mRNA cjepivom porasla na neodrživu razinu’, ili nešto slično, i da nam je potrebna nova tehnologija cjepiva. (Pod novim mislim na stare, najvjerojatnije.) Možda su čak dovoljno cinični da okrive one od nas koji smo cijelo vrijeme bili u pravu za navedeno oklijevanje.’”

Drugim riječima, “teoretičari zavjera” će opet biti u pravu.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp