Zvone Martinović – U globalnom sustavu ne postoji riječ čovjek, već samo dužnik

Zvone Martinović – U globalnom sustavu ne postoji riječ čovjek, već samo dužnik

Tko podiže novac na bankomatu? Odnosno da bi mogao podići novac, tko je prvo zaradio novac?  Čovjek ili osoba?  Za koga je uopće novac? Za čovjeka ili za osobu?

Situacija izgleda ovako. Čovjek dođe do bankomata (izgleda kao da je tako), u bankomat ubaci kreditnu karticu, utipka iznos, stroj mu isplati novac, uzme natrag kreditnu karticu, novac spremi u novčanik i ode.

Vrlo jednostavno. Samo tu nema čovjeka! Do bankomata nije došao čovjek već osoba (čovjek s njemu dodijeljenom maskom pravne ili fizičke osobe kojoj je izdana osobna iskaznica na temelju koje se pravna ili fizička osoba identificirala i banka – posebna priča – joj je otvorila račun kojega je ona, banka vlasnik a ne osoba a pogotovo ne čovjek).

Tako je čovjek s tuđim vlasništvom jer je osobna iskaznica i pravna ili fizička osoba u vlasništvu republike Hrvatske d.o.o. a kreditna kartica u vlasništvu banke dobio novac.

A čiji je novac? Njegov ili od njemu dodijeljene osobe ili od banke? Sve je vrlo jednostavno.

Nema čovjeka! Pravna ili fizička osoba a ne čovjek je umetnula njoj izdanu kreditnu karticu u bankomat (na temelju njoj izdane osobne iskaznice) i podigla novac sa računa (koji je toj osobi dodijelila banka koja je vlasnik tog računa a ne osoba – što mnoge osobe niti ne znaju – a pogotovo ne čovjek) koji je čovjek koristeći svoje tijelo, kao zaposlenik odnosno osoba, dobio u zamjenu za potrošenu energiju tijela.

Iako sve te radnje radi čovjek (dolazak do bankomata, odlazak) i sve to traje vrlo kratko (podizanje novaca na bankomatu), sustav je odigrao fantastičnu igru u kojoj čovjeka uopće nema a on misli da ga ima!

Gore opisana situacija podizanja novca na bankomatu je ublaženi pogled kroz oči sustava jer nismo koristili riječi poput rob, plantaža robova…  Pa gdje je onda čovjek? Nema ga!

U sustavu ga nema. Iako izgleda da sve čini čovjek, ima ga jedino u dijelu preuzimanja odgovornosti za pravnu ili fizičku osobu koje su mu dodijeljene a preko njih izdana osobna iskaznica preko koje se zaposlio i preko koje je banka otvorila bankovni račun i stvorila kreditnu karticu.

Čovjek samo preuzima odgovornost za osobe. U sustavu postoje samo osobe. Nema čovjeka!

Čovjek je izvan sustava! Čovjek je stvaratelj sistema koji je stvorio osobe! Čovjek je kreditor sistema! Osoba je vjerovnik (rijetko), dužnik (gotovo uvijek)!

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp