Naš premijer Andrej Plenković se u Davosu hvali uspjesima svoje Vlade, dok istovremeno premijer Orban uvodi porez bankama i telekomunikacijama za spas standarda Mađara

Naš premijer Andrej Plenković se u Davosu hvali uspjesima svoje Vlade, dok istovremeno premijer Orban uvodi porez bankama i telekomunikacijama za spas standarda Mađara

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, prodaje u Davosu „meglu“ o velikim uspjesima svoje Vlade hvaleći se energetskim dodatkom našim umirovljenicima, dok naši građani grcaju pod teretom ogromnih cijena hrane, benzina i režija.

Mađarski premijer Viktor Orban uveo je jučer izvanredno stanje i napravio prve važne poteze.

Uvodi novi porez na tvrtke kako bi odgovorio na porast cijena povezan s ruskom agresijom na Ukrajinu i financirao nove obrambene troškove.

Novi porezi se odnose na banke, osiguravateljske tvrtke, veleprodaju, trgovačke lance te na energetske, telekomunikacijske i zrakoplovne kompanije.

To će se upotrijebiti ove 2022. i iduće 2023. godine za jačanje vojske i za ograničenje cijene energenata i vode. Bruxelleska politika sankcija uperenih protiv Rusije doveli su do porasta cijena koji, uz povećanje stopa, donosi dodatnu zaradu bankama i multinacionalnim kompanijama, izjavio je premijer Viktor Orban.

Na taj način namjerava zaštiti standard mađarskih građana i suzbiti rast cijena režija i energenata.

Tako se ponaša suvereni vođa svojeg naroda, bez obzira što nam Orban nije uvijek simpatičan s velikomađarskim i proruskim izjavama, ali mu se mora priznati da se drži svojeg stava – Mađari na prvom mjestu.

Kada ćemo mi u Lijepoj Našoj dočekati izjavu – Hrvati na prvom mjestu?

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

 

 

 

 

 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp